derült 21,0°C  


Aktuális programok

A Közösségi Ház élete

Nagyrendezvények

2018.08.10.

Summerfest forgalmi változások

A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és az Államalapító Szent István király napi rendezvények ideje alatt augusztus 12-től augusztus 20-ig az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani.
 
2018. augusztus 12. és 19. között esténként koncertekre, táncgálákra kerül sor a Városi Sportcsarnokban.
A Sportcsarnok környezetében gépjármű parkolók állnak az érkező vendégek rendelkezésére, kérjük a várható nagy forgalomra tekintettel a gépjárművezetők legyenek türelemmel egymás iránt.
A közlekedést és a parkolást a rendőrség és a közterület felügyelet fogja irányítani és segíteni.
 
A rendezvényhez kapcsolódóan két parkoló lezárására is sor kerül:
1. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkoló augusztus 10-én 18 órától augusztus 22-én 06 óráig
2. A Szent Erzsébet téren a Budapest Bank és a Szent Miklós római katolikus templom közötti parkoló augusztus 17-én 18 órától augusztus 21-én 06 óráig
lesz lezárva.
 
2018. augusztus 20.-i események fő helyszíne a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkoló és az előtte fekvő útszakasz (Szent Erzsébet tér) lesz, a tűzijátékot pedig a Szent Erzsébet tér mellőli füves területről lövik fel.
 
A rendezvényhez kapcsolódó forgalomkorlátozás három lépcsőben valósul meg.
 
1 lépcső
• a Szent Erzsébet téri körforgalomtól a Tököli utcáig (Szent Erzsébet tér)
TÉRKÉPEN PIROS SZÍNNEL JELÖLVE
2018. augusztus 19-én este 18.00 órától augusztus 21-én hajnali 06.00 óráig, azaz 36 órán keresztül.
 
2. lépcső
• a Kinizsi utcától a Losonczi utcáig (Bajcsy-Zsilinszky utca).
TÉRKÉPEN KÉK SZÍNNEL JELÖLVE
2018. augusztus 20-án reggel 10.00 órától augusztus 20-án este 23.00 óráig, azaz 13 órán keresztül.
 
3. lépcső
• a Kinizsi utcától a Losonczi utcáig (Tököli utca)
• Tököli utcától a Szilfa utcáig (Somogyvári utca)
TÉRKÉPEN NARANCSSÁRGA SZÍNNEL JELÖLVE
2018. augusztus 20-án este 19.00 órától augusztus 20-án este 23.00 óráig, azaz 4 órán keresztül.
 
Fent említett útszakaszokon és időpontokban a Volánbusz és a BKK járatai is terelt útvonalon közlekednek, erről az interneten és a buszmegállókban tájékozódhatnak.
 
A lezárt területet kikerülni két útvonalon lehet:
-Losonczi – Baross – Szilágyi – Somogyváry – Szilfa – Kinizsi utcákon vagy
-Losonczi – Szabó – Komáromi – Kinizsi utcákon keresztül.
 
A forgalmi rendet a jelzőtáblákon kívül a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság, a Polgárőr Egyesület és Szigetszentmiklós Város Önkormányzat Rendvédelmi Irodája fogja segíteni.
 
A közlekedőktől türelmet és megértést kérünk!

2018.07.11.

Summerfest Nemzetközi Folklórfeszitvál

Az idén már 25 éves jubileumát ünneplő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál,
a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év
augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása és népszerűsítése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek, valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi, produkcióin keresztül.
 
A fesztivál Kis-Dunai Népzenei és Néptánctalálkozó elnevezéssel indult Ráckevén 1987-ben és nőtte ki magát nemzetközi folklór fesztivállá. A fesztivál három településen – Ráckeve, Tököl, Százhalombatta városokban – zajlik azonos időszakban, azonban 2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lesz a harmadik fogadó város.
Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: koncertek, gyermekszínházi programok és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások.
 
A szigetszentmiklósi programsorozatot augusztus 12-én Boban Markovič koncertje nyitja meg, melyet 14-én a Csík Zenekar követ. 16-tól 19-ig esténként a „Táncpanoráma” műsorokban
4-5 külföldi együttes mutatkozik be, majd augusztus 20-án a fesztiválon résztvevő nép-táncegyüttesek felvonulása és fergeteges gálaműsora zárja az eseménysorozatot.
Augusztus 13-19. között délutánonként a Gyermekek Summerfestje is sok érdekes programot kínál a táncházon át egészen a különböző nemzetek játékaiig. A rendezvény minőségi elismerése, hogy a CIOFF (Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegye alá tartozik, melynek használatának lehetőségét 2018-ban Szigetszentmiklós is megpályázta. Az elmúlt években valamennyi kontinensről több, mint 100 ország néptáncosa és zenésze vett részt a Summerfest rendezvényein. Idén többek között vendégeink lesznek: Ciprus, Tajvan, Thaiföld, Jakutföld, Paraguay és USA.
Kinek ajánljuk? Augusztus 12-20. között várjuk mindazokat, akiket érdekel a hagyományos kultúra, akik nem csak nézni szeretik, hanem megélni, és kipróbálni is. Akik szeretik a jó zenét, akik a nap bármely szakában, akár éjszaka is képesek beülni egy jó koncertre. Akiknek kisgyermekeik vannak, és szeretnének velük délutánonként családi programokon részt venni, úgy, hogy nem kell hazamenni, etetni, mert a szervezők a baba mama szoba berendezésével erre is gondoltak, és biztosítanak helyet. Ajánljuk fiataloknak, középkorúaknak, idősebbeknek, mindazoknak, akik nyitottak más népek kultúrájára.
 
Jegyek vásárolhatók a sargahaz.jegy.hu oldalon és a Városi Könyvtár és Közösségi Házban!
 
További információk találhatók a fesztivál web és facebook oldalán.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester