derült 20,0°C  


Helytörténeti
Gyűjtemény

Ádám Jenő
Emlékház

Molnár Imre
Citeragyűjtemény


Csepel Autó Gyártmánymúzeum

A múzeumok aktuális rendezvényei

Jelenleg nincsenek aktuális programok.

2017.08.31.

Veterán Csepelek a Kamion EB-n

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg a Hungaroringen a Kamion Európa Bajnokságot és Kamionos Fesztivált, melynek kísérőprogramjai között a Csepel Autó Gyártmánymúzeum is képviseltette magát. A múzeum tárlatáról négy üzemképes jármű állt ki a versenypálya 1-es kanyarja által közbefogott parkolóba – a rendezvény legöregebb járművei hatalmas népszerűségnek örvendtek, a két nap alatt több ezren tekintették meg őket.
A rengeteg látogató a jó helyszín mellett Békés György, a Gyártmánymúzeum tárlatvezetőjének kiváló előadásai miatt is szívesen időzött a veterán járművek között. A katonaviselt látogatók számára a két D-344-es és D-566-os kamion volt a legérdekesebb, de kellemesen nosztalgikus emlékeket hozott felszínre a D-705-ös Kázmér látványa a tapasztalt kamionosokban.
Az Európa Bajnokságon összetettben második helyen álló Kiss Norbert számára is érdekesek voltak a régi kamionok. A bajnokság másnapján ellátogatott az ÁTI-Sziget Ipari Park területén működő Gyártmánymúzeumba, ahol a tárlat megtekintése mellett versenyeredményeiről és terveiről beszélt a DunaMédia Televíziónak.
A kamionos történelem e fontos darabja jövőre is képviseltetni fogja magát a Kamion EB-n, a tervek szerint a Csepelek mellé a magyar kamion- és buszgyártás más híres darabjai, Rábák és Ikarusok is csatlakoznak majd.
 
-vkkh-

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester