Ábrahám, Földes, Harmath
Viktória
operett két felvonásban
 
rendező: Pintér Tibor
díszlet: Domján Gábor
koreográfus: Patuzzi MónikaA hadifogoly Koltay László huszárfőhadnagy és hűséges szolgája a cigányprímás Rácz Jancsi a halálbüntetés elől Oroszországból Pekingbe menekülnek, ahol László összetalálkozik élete szerelmével, Viktóriával. A magyar szépasszony - Koltayt halottnak tudva - időközben hozzáment John Webster amerikai nagykövethez, akihez hála és mély szeretet fűzi. Koltay álnéven menedéket kér Pekingben az amerikai nagy-követtől. Viktória mindent elkövet, hogy a menekültek papírokhoz jussanak, és hazájuk felé indulhassanak. De a szerelmes férfiszív nem képes távozni.
Később John Webstert áthelyezik Szentpétervárra, ahova viszi magával a rejtőzködő elitélteket is. Itt felismerik a menekülteket és a titok kiderül Webster számára, de Ő tovább védelmezi a foglyokat az orosz nyomás ellenére. Koltay, hogy bebizonyítsa a nagykövetnek magyar úri mivoltát és Viktóriának az iránta érzet szerelmét, önként adja át magát a halálbüntetés végrehajtásához...
A meglepő fordulatokkal teli operettben – ahogy a műfajtól már megszokhattuk – a végén minden jóra fordul. De hogyan?

1919-ben játszódó operett Ábrahám Pál számára meghozta a széles körű nemzetközi elismerést. A Viktória című operett felülmúlta a zeneszerző korábbi darabjainak – mint például a Bál a Savoyban – sikerét.

Korábbi előadások

2007. május 11.
19:00 óra
Viktória
   PREMIER
   helyszín: Nádasdy Filmszínház
2007. május 18.
19:00 óra
Viktória
   helyszín: Nádasdy Filmszínház
2007. október 13.
19:00 óra
Viktória
   helyszín: Nádasdy Filmszínház

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO