Kiemelt rendezvényeink


Zenerációk a színpadon

A Vaslady

Hippolyt, a lakáj

2020.02.01.

Jégbontó hava

„Gyertyaszentelő melege
sok hó a jégnek előjele
Gyertyaszentelő hidege
Koratavasznak előhírnöke.
Jeget olvaszt Mátyás, hogyha talál
S ha nem talál, akkor bizony csinál.
Ha derűs a Román napja
Ég áldását bőven adja.”
/Népi mondóka/

 
Február hónapot farsanggal nyitjuk, azaz a Farsangi Családi Délutánnal! A Bahorka Társulat zenés-táncos meséket hoz nekünk a farsangi népszokásokról 1-én.
A Német Klub szervezésében hagyományos farsangi fánkok készülnek a hónap első szombatján.
Téli Gyermekszínházunk a Lúdas Matyival várja a kicsiket február 3-án, 4-én és 5-én.
A hónap második szombati napja a bálozásról szól! A talpalávalót The Perfect Show Band biztosítja, a Miklósi Bál finom falatait pedig a Misi Fakanala Kifőzde szolgáltatja.
8-án a Lila Akác Nyugdíjas Klub zenés rendezvényét tartja a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
A Tavaszi Színházi Bérlet keretein belül megtekinthető a Boeing Boeing – Leszállás Párizsban c. előadás. Camoletti komédiája még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, ugyanis ez a világon legtöbbet játszott vígjáték! Február 9-én landol a Hangversenyteremben.
A Szigetszentmiklósi Vöröskereszt Véradást tart 11-én 12-18 óra között a Sárgaházban.
Február 14-16. között kerül megrendezésre a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozat, amelyhez idén is csatlakoztunk, három programmal:
14-én a Nemcsak Jazz Klub színpadán a Voice & Guitar – Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duó. A koncertre a jegyek elővételben elkeltek.
15-én az Életmódváltó Klub várja vendégeit Veres Mónika asztrozófus a „Csillagfényes sorsfordító lehetőségek a 2020-as esztendőben” c. előadására.
16-án új programot indítunk, Táncház címmel – tánctanításra, daltanulásra, néprajzi előadásra felnőtteket és gyermekeket is egyaránt várunk!
20-án a Városi Galériában új kiállítás nyílik: Nagybányai hatás a gyergyószárhegyi alkotó életre.
A Cinema Sziget Filmklub a Mielőtt megismertelek c. filmet vetíti 21-én. Ebben a szép szerelmi történetben nem a beteljesülésre fókuszálunk, hanem arra, milyen hatással lesz főhőseinkre, megváltoztatja-e életfelfogásukat? A mindig vidám, életigenlő lány és az életről lemondott fiú találkozása. Vendégünk Kánya Kata színművésznő lesz.
A Magyar-Finn Baráti Kör 21-ei rendezvényén A Finn kultúra napjairól emlékeznek meg.
22-én Zenesziget farsangra várja látogatóit a Zenesziget Alapítvány.
23-án újabb előadással várjuk a színház-kedvelőket! Várfi 50. kabaré Várfi Sándor színművész előadásában. 2x50 perc igazi kabaré, kiváló művészek közreműködésével. Jöjjön és nevessünk együtt!
Február 24-én komolyabb témát boncolgatunk – a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Sorsfordító Napok történelmi ismeretterjesztő előadást tartunk. Ezúttal A magyar hadsereg története 1945-1956 címmel hallgathatják meg Dr. Kiss Dávid PhD előadását.
29-én Zenerációk Funky Farsang a Divina Machina zenekarral a Közösségi Ház aulájában.
 
Márciusban is változatos programokkal várjuk kedves Látogatóinkat. Klubjaink zenei, életmód és filmes programokkal készülnek, a tőlük megszokott változatossággal!
7-én Tavaszi Babaruha Börzét tartunk, 15-én pedig megemlékezünk az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharcról. Mindezek mellett színházi előadás, táncház, agykontroll tanfolyam, kiállítás megnyitó és a Tavaszi Családi Könyvtárnap is színesíti programnaptárunkat!

2020.01.28.

Helyszínváltozás - Várfi50

Ezúton is tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy Várfi50 előadásunk a nagy érdeklődésre való tekintettel az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében (Szebeni u. 81.) kerül megrendezésre.
Az előadásra jegyek még vásárolhatók a Városi Könyvtár információs pultjában, illetve az alábbi linken: On-line jegyvásárlás
 
Megértésüket köszönjük!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester