enyhe zápor 15,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Miklósi Majális

Nagy Márton koncertfotói

Mesebeli Gyermeknap

2017.04.26.

Forgalomkorlátozás - április 28.

A Városi Sportcsarnokban 2017. április 28.-án, pénteken lesz a Nagy Tavaszi Emlékkoncert rendezvény.
 
A Városi Sportcsarnok környezetében gépjármű parkolók állnak az érkező vendégek rendelkezésére, kérjük a várható nagy forgalomra tekintettel a gépjárművezetők legyenek türelemmel egymás iránt.
A közlekedést és a parkolást a rendőrség, a polgárőrség és a közterület felügyelet fogja irányítani.
 
Forgalmi rendben is változás lesz: a Városi Sportcsarnok utcájában, a Szebeni utcában a Sportcsarnoktól péntek délután 17.30 órától várhatóan 21.30 óráig csak a Petőfi út irányába lehet közlekedni.

2017.04.26.

Forgalomkorlátozás - Miklósi Majális

A Kéktó Szabadidőparkban 2017. május 1-jén kerül sor a Miklósi Majális rendezvényre.
 
A rendezvény ideje alatt a forgalmi rendben változás lesz.
06.30 és 20.00 óra között a Diófa utcában csak a Duna irányába, a Jegenye utcában pedig csak a város irányába lehet majd közlekedni. Indokolt esetben a hatóságok egyéb korlátozásokat is alkalmazhatnak.
A szervezők kérik, hogy aki teheti gyalogosan közelítse meg a Kéktót illetve hogy a gépjárművezetők legyenek türelemmel egymás és a gyalogosan közlekedők iránt.
A közlekedést és a parkolást a rendőrség, a polgárőrség és a közterület felügyelet fogja irányítani és segíteni.
 
A közlekedők türelmét és megértését kérjük.

2017.04.10.

Szabó Balázs Bandája koncert

A koncert technikai okok miatt nem az eredetileg tervezett helyszínen, hanem a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében kerül megrendezésre.
A helyszín ugyan kisebb befogadóképességű, de a lehetséges közösségi terek közül a legjobb akusztikájú és legjobban felszerelt.
Megértésüket köszönjük!
Jegyek 1.800 Ft-os áron április 11-től intézményünk információs szolgálatánál vásárolhatók!
A közönség tagjai érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket!

2017.03.30.

Áprilisi egyveleg

„Április, ó, Április,
Minden csínyre friss!
Faun bokájú, vad suhanc,
Újra itt suhansz!”
/Tóth Árpád: Április/

 
Ebben a hónapban mindenki megtalálhatja a kedvére való időtöltést, kicsik és nagyok, a szórakozást, a sportot és a kultúrát kedvelők egyaránt. Szemezgessenek programjaink közül!
 
A hónapot rögtön 1-én az Egy kis Jazzy koncertjével nyitjuk. A Csillag Születik Énekiskola növendékei jazz szerzeményeket adnak elő élő nagyzenekari kísérettel.
A Harlekin Bábszínház Pom Pom meséit hozz el a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermébe április 3-4-5-én. Az előadások délelőtt látogathatók, melyekre óvodás és kisiskolás gyermekeket várunk.
Serényi H. Zsigmond Válogatás című önálló kiállításának megnyitójára hívjuk Önöket április 6-án. A 2016-os szigetszentmiklósi Patak Fesztivál díjazottjainak alkotásai április 27-ig tekinthetők meg a Városi Galériában.
Április 8-án Húsvétváró Kolompos Mulatság! A koncert és táncház mellett csupa húsvéti móka és játék várja a gyerekeket: locsolkodás, locsoló versek és dalok, tojásfestés, húsvéti dekoráció készítés, nyuszi simogatás.
A Szigetszentmiklósi Kézimunkások Alapítványa jóvoltából április 10-12. között tekinthetik meg a Kézimunka kiállítást és vásárt. Ugyan ezen napokon a Kossuth Kertbarát Kör Húsvéti Virágkiállítással és Vásárral örvendezteti meg a látogatókat.
Arany János, a magyar irodalom egyik legjelentősebb költője, születésének 200. évfordulóját ünnepelhetjük ebben az évben. Ez alkalomból április 12-én a Magyar Költészet Napján a Toldi estéje című irodalmi estre hívjuk Önöket, a Toldi-trilógia befejező részének zenés feldolgozására, amely népdalokkal és egy Arany János megzenésítéssel együtt hangzik el Sudár Annamária és Heinczinger Miklós előadóművészek közreműködésével. Az előadáshoz kapcsolódóan megtekinthető az Arany és kora kiállítás is.
Április 19-én a Zenéről könnyedén könnyűzenei ismeretterjesztő koncertsorozat 3. alkalmán vehetnék részt az iskolás gyerekek. Ez alkalommal a Vodku zenekar a Világzene, népzene c. előadásával készül.
Szigetszentmiklósról indult útjára a többszörös koncertfotó-pályázat díjas szabadúszó fotográfus Nagy Márton, akinek kiállítása megtekinthető lesz április 21-én a Városi Könyvtár
és Közösségi Ház Aula Galériájában. A koncertfotó kiállítást Weisz Nándor, az InFusion Trió dobosa nyitja meg, majd ugyan aznap este fellép zenekarával a Nemcsak Jazz Klub színpadán.
A sportolni vágyókat is várjuk szeretettel április 23-án a Miklósi Futónapon! 4 táv közül választhatnak a kisgyermekek, családok, idősebbek és a profi futók is. Gyülekező- és eseményközpont a Városi Sportcsarnok.
Április 10-ig még lehet jelentkezni a Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház szervezésében indult Magyar Találmányok versenyre, melynek eredményhirdetése április 25-én lesz a Helytörténeti Gyűjteményben.
Ismét helyet biztosítunk a 25. Területi népdalversenynek április 26-án, és a Területi vers- és prózamondó versenynek április 27-én.
Arany János költészetéről a Magyar-Finn Baráti Kör is megemlékezik április 28-án.
Szintén 28-án lép színpadra az Ádám Jenő Zeneiskola Fúvószenekara, Nagy Tavaszi Emlékkoncerttel.
Április 29-én Szabó Balázs Bandájával találkozhatnak a Hallgasd Helyben élő rockzenei klubban, ahol fergeteges koncerttel várunk minden kedves érdeklődőt!
A májust pedig a Miklósi Majálissal nyitjuk 1-én, melyen a sztárfellépők és szabadidős programok mellett streetball bajnoksággal és kispályás foci kupával is várjuk a csapatokat! A Foci Kupára előzetesen nevezni a Városi Könyvtár és Közösségi Ház információján van lehetőség.
 
Várunk Mindenkit szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester