derült 30,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


XI. Roxiget

2015.06.21.

Nyári zárva tartás

A Városi Könyvtár Közösségi Ház 2015. június 22. és július 26. között nyári szünet miatt zárva tart. Ez idő alatt a könyvek kölcsönzése szünetel. Az első kölcsönzési nap 2015. július 27. hétfő lesz.
Minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

2015.05.28.

Közeleg a nyár

Elérkezett a június, és ezzel hivatalosan is beköszöntött a nyár. A jó időben továbbra is számos szabadtéri és beltéri programmal várunk minden kedves érdeklődőt. A nyár első napjaiban az emlékezésé a főszerep: a Nemzeti Összetartozás Napján délután „Öt ország egy nemzet” címmel a József Attila Általános Iskola szervezésében népdal találkozó kerül megrendezésre határon túli testvériskolák részvételével. Este az Országzászló emlékműnél ünnepi műsoron vehetnek részt a megemlékezők. Köszöntőt mond Szabó József polgármester, beszédet mond Berki Károly, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség módszertani központjának vezetője és imát mond Harmathy András református lelkész.
Az emlékezés után a tanárok áldozatos munkáját ismeri el városunk a Pedagógusok Napja alkalmából a Városi Sportcsarnokban tartott ünnepi műsorral. Köszöntőt mond Szabó József polgármester, a műsorban közreműködnek Szigetszentmiklós Város oktatási intézményeinek tanulói.
A klasszikus musicalek szerelmesei számára igazi csemegét kínál a Sziget Színház. A Városi Könyvtár és Közösségi Házban a világszerte óriási sikert befutott Hair című musical lesz megtekinthető. Ezt követi a Csillag Születik Énekiskola Évadzáró Gála műsora, ahol a város tehetségei mutatják be legjobb produkcióikat. Ebben a hónapban az Ádám Jenő Zeneiskola is megtartja évadzáró vidám szabadtéri koncertjét.
Minden iskolás – kicsi és nagy – egyaránt várva várja a tanév végét. A kötelezettségek utolsó napja egyben a Tanévzáró koncert napja is. A graffiti verseny, az osztálytabló kiállítás és verseny, a tanévzáró kvízjáték és a profi gördeszkások bemutatója mellett a Városi Ifjúsági „Ki-Mit-Tud?” győztesei is megmutatják tudásukat. A színes programok után az est fénypontjai lesznek a sztárfellépők: Halott Pénz és Majka & Curtis élő koncertjei. A belépés díjtalan!
Ebben a hónapban a fiatalok mellett az időseknek is kedvezünk, hiszen megnyílik a Szépkorúak Közösségi Háza (SZÉKHÁZ). A volt Ádám Jenő Zeneiskola épületében létrejövő intézmény megnyitóján Szabó József polgármester mond majd köszöntőt.
Minden évben a nyár kezdetének kiemelt rendezvénye a háromnapos Szabadtéri Színházi Hétvége. Idén két estén a János vitéz című daljáték kerül színpadra a Sziget Színház előadásában, a harmadik napon a Charley nénje című zenés vígjátékot tekinthetik meg a nézők a Pódium Színház előadásában. Jegyek elővételben vásárolhatók a Városi Könyvtár és Közösségi Ház információs szolgálatánál, illetve Miskovits Katalin közönségszervezőnél.
A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre kerül a nagysikerű Botond Olvasótábor. Szeretettel várunk minden alsós diákot. Ahogy máskor, most is lesznek könyvekkel és irodalommal kapcsolatos foglalkozások, kézműves-rajzos feladatok, mozidélután és kirándulás is.
 
A Városi Könyvtár Közösségi Ház 2015. június 22. és július 26. között nyári szünet miatt zárva lesz. Ez idő alatt a könyvek kölcsönzése szünetel. Az első kölcsönzési nap 2015. július 27. hétfő lesz.
Minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester