nagyrészt felhős 19,8°C  

Kiemelt rendezvényeink


Hajszál híján Hollywood

Cinema Sziget Filmklub

Szeder

2018.06.19.

Tanévzáró Koncert - eredmények

A hétvégén többezres látogatottsággal lezajlott a XI. Tanévzáró Koncert a Kéktó Szabadidő Parkban. A rendezvényhez kapcsolódóan többféle versenyt hirdettünk a Szigetszentmiklósi Ifjúsági Parlament Egyesülettel és a Lakihegy Rádióval közösen.
Az alábbiakban közzétesszük a versenyek, játékok győzteseit:
 
OSZTÁLYTABLÓ VERSENY
 
I. helyezett: Batthyány Kázmér Gimnázium 12.C
II. helyezett: Bíró Lajos Általános Iskola 8.C
III. helyezett: József Attila Általános Iskola 8.D
 
GRAFFITI VERSENY
 
I. korosztály (14 év alatt)
I. helyezett: Kiss Ambrus
II. helyezett: Nagy Jázmin
III. helyezett: Molnár Noel
 
II. korosztály (14 év felett)
I. helyezett: Havasi Bence
II. helyezett: Nagy Veronika
III. helyezett: Kossuth Nóra
 
Különdíj:
1. Veres Eliza és Veres Máté Bence
2. Pap Béla István
 
----------------------------------
 
A LAKIHEGY RÁDIÓ – KVÍZ JÁTÉK NYERTESEI
 
Köllő Krisztina, Horváthné Kézsmárki Nóra, Bakosné Szilágyi Szilvia, Szabó Emese, Csörgei Norbert
Váradi-Szklenár Laura, Boda Zsolt, Birinyi Piroska, Némethné Cseh Viktória, Buda Hajnalka
 
Ezúton is gratulálunk az összes résztvevőnek és a nyerteseknek!

2018.06.04.

Nyári zárvatartás

A Városi Könyvtár Közösségi Ház június 25. és augusztus 5. között nyári szünet miatt zárva tart. Ez idő alatt a könyvek kölcsönzése szünetel. Az első kölcsönzési nap 2018. augusztus 6. hétfő lesz.
 
Minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

2018.06.03.

Napsütéses programok

„Csengő-bongó versikével
Hát köszöntsük a nyarat,
Amely eljött, amely itt van,
Utcáinkban, házainkban,
S most már végre itt marad.”
/Tóth Árpád: Június 21. részlet/

 
Beköszöntött a nyár, mindenki a megérdemelt pihenésére készül, tervezgeti a nyaralást. A szabadidőnket addig is szívesen töltjük a szabadban, hűsölünk, vagy éppen nyüzsgünk országszerte a jobbnál-jobb programokon. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház is számos rendezvényt kínál a tartalmas és szórakoztató időtöltésre.
A Nemzeti Összetartozás Napján, a Trianoni Békeszerződés 98. évfordulójának alkalmából június 4-én az Összetartozás Parkban tartottuk ünnepi megemlékezésünket.
Június 8-án a Városi Pedagógus Napra várjuk szeretettel városunk pedagógusait, hogy megköszönhessük egész éves fáradtságos munkájukat.
A Lila Akác Nyugdíjas Klub június 9-én, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete pedig 10-én tartja zenés találkozóját.
Június közepén véget ér egy újabb tanév a diákok nagy örömére. Nekik készülünk a XI. Tanévzáró koncerttel június 16-án. A Lakihegy Rádióval közösen 13-án, 14-én és 15-én kvízjátékban vehetnek részt a betelefonálók, értékes nyereményekért. Azt Osztálytabló versenyre nevezett tablókat kiállítjuk, és még a helyszínen is várjuk a szavazatokat, 18 órától pedig indul a Graffiti verseny.
A diákoknak vízi játékokkal, élményekkel kedveskedünk. Este pedig színpadra lép a Follow the Flow hip hop együttes, őket pedig a papírhajón bolyongó, nagysikerű magyar zenekar, a Margaret Island követi. Várjuk a diákokat, fiatalokat, kezdjék velünk a vakációt!
Június 19-én a Szigetszentmiklósi Vöröskereszt véradást tart a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
Természetesen idén sem maradhat el a Szabadtéri Színházi Hétvége, amelyre június végén kerül sor. 22-én a fiatalokat állítjuk reflektor fénybe az Ébredj fel! ifjúsági musicallel, amely fiataloknak szól fiatalokról, fiataloktól.
23-án A cigánybáró c. operettet tekinthetik meg Jókai Mór Szaffi című regénye alapján.
24-én a Hajszál híján Hollywood c. komédia szórakoztatja a közönséget.
A Cinema Sziget Filmklub június 29-én zárja évadát A Pogány Madonna c. filmmel, amelyen Gór Nagy Mária színművésznő lesz a vendégünk. Megidézzük a balatoni nyarakat és meglepetéssel is készülünk az Ötvös Csöpi filmek szerelmeseinek a Nemzedékek Házában.
Június 30-án Szeder lép a Nemcsak Jazz Klub színpadára a Garden Caféban. Magyar nyelvű könnyűzene francia sanzonnal, jazzel, folkkal átitatva. Szeder, azaz Szabó Krisztina énekes, gitáros, dalszerző és zenekara életigenlő, könnyed, mégis erős stílusú dalai révén hiánypótló lehet Magyarországon.
A Nemzedékek Háza és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház idén is táboroknak ad otthont, hogy a gyerekek tartalmasan tölthessék el a nyarat.
Augusztusra pedig újabb rendezvénnyel készülünk, ugyanis idén először, Százhalombatta és Tököl mellett Szigetszentmiklós lesz a befogadó városa a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválnak, amely 25. évfordulóját ünnepli! Külföldi tánccsoportok látogatnak városunkba, hogy népszerűsítsék folklórkincseiket, és természetesen ők is megismerkedjenek hazánk kulturális értékeivel. Törökország, Taiwan, Thaiföld és Jakutföld táncosait látjuk majd vendégül.
A tánccsoportok fellépései mellett a Csík zenekar és Boban Markovič koncertezik a Városi Sportcsarnokban.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester