borús 7,3°C  

Kiemelt rendezvényeink


Téli Életmód Nap

”A kopogtató módszer és a stressz”

Hajdú Klára Quartet

2014.11.11.

Hull az elsárgult levél...

„Eljött már november didergő hónapja,
Hideg szele a fák ágait megcsapja.
Meghalva elhullnak a sárga levelek,
Játszadoznak vélek a kegyetlen szelek.”
Csokonai Vitéz Mihály: November
 
Novemberben a napok egyre rövidebbek és szürkébbek lesznek, programjaink viszont annál színesebbek. A hónap közepén ünnepeljük a Magyar Nyelv Napját. Ebből az alkalomból a Városi Könyvtár és Közösségi Ház a „Barangolás a költészet világában” című rendezvényére várja az érdeklődőket. Ezúttal Lukács Sándor színművész tart önálló előadói estet, melynek keretében válogatást ad a XX. századi nagy magyar íróink műveiből és néhány saját verséből. Jegyek korlátozott számban még kaphatóak.
Ebben a hónapban az Életmódváltó Klub vendége lesz Fitos Mónika kineziológus és Egység Tréner, aki „Hogyan oldhatjuk meg problémáinkat? – A belső öröm és harmónia kulcsa” címmel tart izgalmas előadást.
Idén tíz éves Szigetszentmiklóson a népzeneoktatás, mely alkalomból jubileumi hangversennyel készül az Ádám Jenő Zeneiskola. A koncert mellett 19 órától Porteleki Sára dunántúli és moldvai táncokat tanít majd – a tánc alá valót a citerások, valamint Nyéky Emese, a Násfa zenekar furulyása biztosítja. A belépés díjtalan.
Novemberben Váczi Eszter és zenekara lesz vendége a Nemcsak Jazz Klubnak. Most legújabb, harmadik lemezének anyagát tárja elénk kiegészítve a korábbi két lemez – Vissza hozzád, Eszter kertje – legjobb dalaival. Először fogja képviseltetni magát az a – mondhatni – egzotikus zenei világ, amelyet Eszter már régóta tervezett ötvözni a rá és csapatára jellemző jazzes stílussal. Előzetes jegy- és asztalfoglalás ajánlott!
Erzsébet és Katalin napi gálaműsorral készül a Szigetszentmiklósi Sziget Színház. A műsorban fellépnek: Tóth Attila előadóművész és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház művészei. A gálaműsornak helyet ad a Nádasdy Filmszínház. Jegyek előzetesen igényelhetők a Városi Könyvtár és Közösségi Ház információs szolgálatánál.
Advent első vasárnapja idén november hónap utolsó napjára esik. A már megszokott karácsonyi kirakodóvásár és ünnepi gyertyagyújtás mellett, idén is kézműves foglalkozás várja a kisebbeket és töltöttkáposzta-főzés a nagyobbakat. Sztárfellépőink Janicsák Veca énekesnő és a Barabonto zenekar. A műsorban közreműködnek városunk kórusai is. Ünnepeljenek velünk a Kossuth Lajos utcában!
 
Sok szeretettel várjuk Önöket e havi rendezvényeinkre és a könyvtárunkba is.
 
Lázár Gergő
igazgató

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester