enyhe eső 0,8°C  

Kiemelt rendezvényeink


Hallgasd helyben!

Farsangi Családi Délután

Miklósi Bál

2015.01.08.

Új év - új lendület

Éjfélt ütött az óra, beköszöntött az Újév. Ilyenkor, ha lehetőségünk van rá, összegyűlünk szeretteinkkel, hogy vigadozva köszöntsük az új esztendőt. Sokan teszünk fogadalmakat is, hiszen az évbúcsúztatás és -köszöntés magával hozza azt a lelkes lendületet, melytől tevékenyebbnek és energikusabbnak érezzük magunkat. Ez a Városi Könyvtár és Közösségi Házban sincs másképp. Az évvégi fáradalmakat kipihenve, újult erővel igyekszünk programokban gazdag műsorpalettát nyújtani látogatóink felé.
 
Január közepén az Életmódváltó Klub évnyitó előadásán hallgathatunk meg tanácsokat az Álomkatalógus című könyv szerzőjétől, Mátrai Vandától. „Az elvárások csapdája, avagy mi hozza el a belső békét?" Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vet majd fel az írónő. Ha Ön számára fontos a harmónia és a belső béke, bátran látogasson el művelődési házunkba egy szemléletformáló beszélgetésre.
 
Másnap vendégünk lesz Micheller Myrtill, hogy a Nemcsak Jazz Klub e havi szenzációjaként élőben is megismertesse közönségét a Myrtill és a Swinguistique projekttel. Myrtill és zenekarának műsora a múltszázad Franciaországát idézi fel francia és angol nyelvű dalokkal. Myrtill és a Swinguistique új, magyar nyelvű albuma pedig az 50-es, 60-as évek közismert és elfeledett dalait vidám gipsy swing stílusban dolgozza fel, néhány saját dallal kiegészítve. Jegy és asztalfoglalás előzetesen ajánlott a helyszínen!
 
A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az évforduló lehetőséget ad arra, hogy kultúránkra és hagyományainkra méltó módon emlékezzünk, vigyázva rá, és továbbörökítve azt. Idén "Volt egy-két este" címmel tart Cseh Tamás emlékestet a Vodku Fiai. Az ünnepségen köszöntőt mond dr. Vántsa Botond alpolgármester, és beszédet mond Doncsev András, az NKA alelnöke. Az est folyamán átadásra kerül a Városi Közművelődési Díj valamint a Városi Testnevelési és Sport Díj. A díjakat átadja: Szabó József, polgármester.
 
Bár sokak elől elkapkodták év végén a jegyeket, de most ők se csüggedjenek, ugyanis közkívánatra ráadást nyújt a Szigetszentmiklósi Sziget Színház óévbúcsúztató Szilveszteri Kabaré műsorából a Városi Könyvtár színháztermében. Jegyek előzetesen igényelhetők a 24/530-980-as és a 30/422-3851-es telefonszámon.
 
Január végén újra a húrok közé csapnak a helyi muzsikusok. A Hallgasd Helyben! élő rockzenei klub vendége lesz ezúttal a varázslatos Marcello’s Mystical Mind. A zenekar alapító tagjai a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiként kezdtek közösen zenélni, a ma szokásos zenei palettán ritkán szereplő feldolgozások adták a műsor gerincét (Glenn Hughes, Genesis, Dave Matthews, Toto, Peter Gabriel stb.). Ez a közös zenei kincs, hatással volt a saját számok születésére is. Igazi csemege, vájtfülű hallgatók számára is. Később a Divina Machina zenekar zárja az estét, akik méltán nevezhetik városunkat főhadiszállásuknak. A szigetszentmiklósi együttes állandó tagsággal játszik szinte a kezdetektől. Ez az összeszokottság és a folyamatosan bővülő ismert blues-rock illetve pop számokból álló műsor adja minden Divina-buli jellegzetes hangulatát.
 
Minden kedves látogatót és olvasót várunk sok szeretettel januári rendezvényeinken
és a könyvtárban is!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester