derült 14,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


Balázs Elemér Group

Bolgárkertész-ivókút emlékhely avatása

Mozart: Requiem

2018.10.02.

Őszi köszöntő

„Minden aranysárga itt,
csapzott sárga zászlait
eldobni még nem meri,
hát lengeti a tengeri.”
 
(Radnóti Miklós: Naptár – Október)

 
Az október hónapot az Országos Könyvtári Napokkal indítjuk, amelyre szeretettel várunk mindenkit, kisebbeket, nagyobbakat, idősebbeket egyaránt.
A különféle könyvtári kedvezmények mellett – úgy mint „Megbocsátás hete”, Kölcsönzési akciók, stb. – programokkal is készülünk.
 
Október 5-én a tizenhárom Aradi vértanúról tartunk megemlékezést a Kossuth Lajos utcai kopjafánál. Az ünnepi műsorban közreműködik a Csonka János Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Bandérium.
 
6-án délelőtt az Őszi Babaruha Börze megrendezésére kerül sor a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Bébi kortól a tinédzser korig vásárolhatnak ruhákat, babakocsit, etetőszéket és sok egyéb hasznos holmit.
 
Mezítláb a parkban vígjátékot tekinthetik meg október 7-én a Hangversenyteremben a Körúti Színház előadásában, többek között Pikali Gerda és Koncz Gábor szereplésével.
 
Október 8-án a szépkorúakat köszöntjük a Városi Idősek Napján az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hangversenytermében. Az ünnepi köszöntőt Szabó József polgármester úr mondja, a műsorról pedig városunk nyugdíjas művészeti csoportjai és Tihanyi Dániel vendégművész gondoskodik.
 
Életmódváltó Klubunk megnyitja évadát 11-én, amikor is egy ősi tudás nyomába eredünk: megismerjük az enneagram bölcsességét, amely által fény derülhet rejtett képességeinkre és harmóniát hozhat életünkbe. Dr. Vonnák László kommunikációs tréner önismereti előadását hallgathatják meg a témában.
 
A Cinema Sziget Filmklub 12-én a Leharcolt oroszlánok c. vígjátékot vetíti, beszélgető vendégünk pedig Kovács Kriszta szenior tréner lesz. A jó hangulatú este az idősekről és az aktív nyugdíjas korról szól majd új helyszínen, a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
Október 13-án a Magyar Festészet Napja alkalmából betekinthetünk az alkotás folyamatába az Akció Festészeten, melyhez a Goldsmann Trió jazz koncertje teremti a hangulatot.
 
A Kézügyes Bolt jóvoltából kötés, horgolás, gobelin- és keresztszemes kézimunkák kiállítását tekinthetik meg október 15-17. között a Városi Könyvtár épületében.
 
18-án ismét a képzőművészetnek hódolhatnak a CAFFART Képzőművészeti Egyesület csoportos kiállításának megnyitóján.
 
A Nemcsak Jazz Klubban Balázs Elemér Group Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekarának Sounds of Diversity c. lemezének bemutató koncertjét hallgathatják meg október 19-én.
 
62. évfordulója alkalmából koszorúzással és ünnepi műsorral emlékezünk az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra október 23-án hétfőn a Gyergyószentmiklós téren, majd a Városi Könyvtár és Közösségi Házban, ahol a Pro Urbe díj átadására, valamint az „Utolsó harc, utolsó töltény…” című ünnepi műsorra is sor kerül.
 
A gyermekeknek szóló Agykontroll tanfolyamot 27-én és 28-án tartjuk.
 
Programjaink kavalkádja novemberben is várja a gyermekeket, felnőtteket, családokat egyaránt!

2018.09.22.

Elhunyt Vöő Imre

Vöő Imre (1934-2018)
 
24 éves kora óta Szigetszentmiklóson élt, itt nősült meg és itt születtek gyermekei. Már fiatalon megismerkedett a szigetszentmiklósi emberekkel, és családokkal, akik sok régi emléküket osztották meg vele. Kincse József munkáját követve kutatta a település múltját, összegyűjtötte a szellemi, és tárgyi hagyatékokat. Rendszeresen publikálta kutatási eredményeit helyi újságokban. Állandó helytörténeti kiállításokat rendezett be a Kéktón, és az Árpád utcában. A Szigetszentmiklósi Honismereti Szakkör vezetője több mint négy évtizeden keresztül, a Helytörténeti Gyűjteményünk és az Ádám Jenő Emlékházunk vezetője volt.
 
Figyelemmel kísérte a település folyamatos fejlődését, melyet dokumentált fotókon keresztül és írásban. Nyugdíjba vonulását követően is folytatta munkáját, két hetente hétfőn este a Helytörténeti Gyűjtemény nagytermében tartotta előadásait a Honismereti Szakkörben. Élete munkáját Szigetszentmiklós Város Önkormányzata több kitüntetéssel és Pro-Urbe díjjal jutalmazta.

Fájó szívvel búcsúznak szakköri társai, egyúttal részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak, nyugodjon békében!
 
Szabacsi Honismereti Egyesület

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester