Kiemelt rendezvényeink


Ünnep

Egészségterv - Ismerjük a betegségek kiváltó okát

Várfi 50

2019.12.09.

Karácsony hava

„A kéklő félhomályban
Az örökmécs ragyog,
Mosolygón álmodoznak
A barokk angyalok.”
 
Juhász Gyula: Rorate (részlet)/
 
December hónapot az Adventi Vasárnap rendezvényünkkel köszöntöttük. Meggyújtottuk az első gyertyát az Adventi koszorún, együtt hangolódtunk az adventi időszakra. A Karácsonyi készülődés jegyében telik majd nagyrészt a hónap többi programja is.
 
A gyermekek örömére meglátogatnak minket a Póruljárt Krampuszok 3-án és 4-én. December 6-án a Csemer Boogie Trio és a Perpetuum együttes lépett a Nemcsak Jazz Klub színpadára. Az őszi színházi előadások harmadik színdarabját, a Francia szobalányt láthatták színházkedvelő látogatóink december 8-án a Hangversenyteremben.
 
December 9-én, rendhagyó módon hétfőn tartjuk Téli Életmód Napunkat a Városi Könyvtár és Közösségi Ház épületében. Kedvezményes szolgáltatásokat vehetnek igénybe, lesz ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérés, valamint egészséges ételek kóstolója. A napot az Életmódváltó Klubban Daróczi Zoltán természetgyógyász „Hogyan készüljünk az év végére a természetes gyógymódok segítségével?” című előadása zárja.
 
A Helytörténeti Gyűjtemény kézműves foglalkozásai mindig nagy sikert aratnak! Ezúttal adventi koszorú készítésére hívja a gyerekeket december 9-12. között.
 
10-én a Bíró Lajos Általános Iskola szervezésében kerül megrendezésre a Városi Drámajáték Találkozó a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
12-én, ezúttal csütörtöki napon tartja karácsonyi vetítését a Cinema Sziget Filmklub. Az ember, aki feltalálta a Karácsonyt c. filmben megtudhatjuk hogyan írta meg Charles Dickens a Karácsonyi éneket, Gerdestis Ferenc színművész pedig segít nekünk még jobban megismerni Scrooge karakterét, hiszen magára öltötte már párszor az Isten pénze c. színházi darabban.
 
A családi ünneplés és pihenés után is számítunk Önökre az Újévben is!
Kellemes hangulatú koncerttel nyitjuk az évet az Újévi Gálakoncert keretében, az Életmódváltó Klub megismertet az „Egészségtervvel”, a Nemcsak Jazz Klubba ellátogat a Hot Jazz Band, a Cinema Sziget Filmklub pedig egy különös barátsággal, azaz a Viktória királynő és Abdul c. filmmel várja Önöket!
 
Addig is békés, áldott karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kíván Önnek és családjának a Városi Könyvtár és Közösségi Ház minden munkatársa!

2019.12.06.

Kedves Adakozók!

2019. január 2-tól 2019. december 1-ig, advent első vasárnapjáig pénzbeli adományokat gyűjtött a Városi Könyvtár és Közösségi Ház. Az adományokat az épület aulájában elhelyezett gyűjtődobozba dobhatta be ki-ki érzése és pénztárcája szerint. Az idei évi támogatottunk a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány volt.
 
2019. december 2-án a gyűjtődoboz sértetlenségét Böhm-Szatmári Katalin intézményvezető asszonnyal és Budai Gábor igazgatóhelyettessel megvizsgáltuk, majd ezt követően a dobozt felnyitottuk és megszámoltuk a benne elhelyezett adományokat. A számolás alapján a fenti időszakban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára 112.515 Ft gyűlt össze. Fenti összeget 2019. december 3-án az Alapítvány számlájára befizettük.
 
Az Alapítvány és Intézményünk nevében hálásan köszönjük minden adakozónak a támogatását.
 
A gyűjtést folytatni szeretnénk, hamarosan tájékoztatást adunk ki arról, hogy 2020-ban mely szervezett lesz a kedvezményezett.
 
Lázár Gergő
igazgató

2019.12.02.

Adventi rajzverseny - eredmények

Kedves Olvasóink, pályázóink!
 
Az Adventi Vasárnap rendezvényen lezajlott a rajzverseny eredményhirdetése.
Az eredmények innen letölthetők.
 
Ezúton is köszönjük mindenkinek a beadott alkotását, szavazatát!
 

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester