enyhe eső 11,0°C  

Kiemelt rendezvényeink


"A Szeretet Művészete"

20 éves szülinapi gálakoncert

„Könyvtárba mentem…”

2017.10.19.

Forgalomkorlátozás - október 23.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata 2017. október 23.-án 10 órától rendezi meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezvényét.
 
A rendezvény kezdő külső helyszíne a Gyergyószentmiklós tér, a Tököli utca és Kinizsi utca kereszteződésében.
 
A rendezvény lebonyolítása érdekében a forgalmi rendben változás lesz.
1. Vasárnap, 23.-án 9.00-tól kb. 12.00 óráig a Tököli utca 1. és 19. szám közötti szakaszon nem lehet majd gépjárművel közlekedni.
2. Ugyanebben az időszakban a Kinizsi utcából csak korlátozottan lehet a Tököli utca irányába közlekedni gépjárművel.
3. Szombaton, 22.-én éjjeltől a Gyergyószentmiklós térnél nem lehet autóval megállni és parkolni vasárnap 12.00 óráig.
4. Vasárnap, 23.-án 9.00 és 12.00 óra között a Volán és BKK járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon, a terelési útvonalról a buszmegállókban és az interneten találnak információt.
 
A közlekedést és a parkolást a rendőrség és a polgárőrség fogja irányítani és segíteni.
 
Mindenkitől türelmet és megértést kérünk!

2017.10.01.

Őszhó – Az emlékezés hava

„Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek.”
/Ady Endre: A Tűz csiholója – részlet/

 
Az október hónapot az Országos Könyvtári Napokkal indítjuk, amelyre szeretettel várunk mindenkit, kisebbet, nagyobbat, idősebbet egyaránt.
A különféle könyvtári kedvezmények mellett – úgy mint „Megbocsátás hete”, Szerencsekerék, Palackposta, stb. – programokkal is készülünk. E rendezvény keretein belül vehetnek részt a Sorsfordító Napok előadáson, ahol ezúttal A Kiegyezés – A polgári kibontakozás kerete lesz a téma Dr. Anka László tolmácsolásában október 2-án.
5-én pedig az Író-olvasó találkozón Benkő László – aki többek között a „Honfoglalás” trilógia írója – várja a kedves érdeklődőket.
 
Október 3-án ingyenes ismertető előadást tartunk a novemberi Felnőtt Agykontroll tanfolyamról, a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében.
 
Szintén 3-án hazaérkezik Meggyesi László festőművész a „Szüleim emlékére” c. alkotása.
A kiállítás a Magyar Festészet Napja országos eseménysorozat és az ’Átjáró az alkotói világba’ szigetszentmiklósi rendezvénysorozat része, 27-éig tekinthető meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában.
 
Újabb kiállítás megnyitóval várjuk Önöket október 4-én! Az „Aktívban Nagy” című nagyméretű képek válogatott kiállítása tekinthető meg a Városi Sportcsarnok Aktív Galériájában október 31-éig.
 
Október 6-án a 13 Aradi vértanúról tartunk megemlékezést a Kossuth Lajos utcai kopjafánál. Az ünnepi műsorban közreműködik a Kardos István Általános Iskola és Közgazdasági Szakgimnázium valamint a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Bandérium.
 
7-én délelőtt az Őszi Babaruha Börze megrendezésére kerül sor a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Bébi kortól a tinédzser korig vásárolhatnak ruhákat, babakocsit, etetőszéket és sok egyéb hasznos holmit.
16.00 órától az Őszi Családi Délután programja következik, amely ezúttal az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódik. Az Eszter-Lánc Mesezenekar és Varró Dani közös koncertjén vehetnek részt.
 
Október 9-én a szépkorúakat köszöntjük a Városi Idősek Napján az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hangversenytermében. Az ünnepi köszöntőt Szabó József polgármester úr mondja, a műsorról pedig városunk nyugdíjas művészeti csoportjai gondoskodnak.
 
Október 14-én a Városi Galéria komplex programot kínál a művészetet kedvelőknek a Magyar Festészet Napja alkalmából.
13.00 órakor „Art Séta” azaz kapukat tárogató művészeti sétára kísérjük Önöket Szigetszentmiklós központjában. A séta a Városi Galériából indul és a Nemzedékek Házába érkezik, ahol 15.00 órától a „Tanítás – Alkotás” c. kiállítás megnyitóra kerül sor. A kiállított műveket a Szigetszentmiklóson tanító rajztanárok, művésztanárok alkották.
15.30 órakor kezdődik az Akciófestészet élőzenével, ahol a Gyimesi-Czakó-Goldsman Trió szolgáltatja a zenét.
 
Szintén 14-én a IV. Őszirózsa Fesztiválra valamint a Gyermek Agykontroll tanfolyamra kerül sor a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
Életmódváltó Klubunk megnyitja évadát 17-én, amikor is Dr. Bagdy Emőke tart előadást a „Hit, remény és szeretet pszichológiájáról” az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hangversenytermében.

A Nemcsak Jazz Klub is évadnyitó koncerttel várja Önöket! Az Effected nevű formáció meditative jazz electro ambient zenével szórakoztatja a közönséget 21-én.
 
61. évfordulója alkalmából koszorúzással és ünnepi műsorral emlékezünk az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra október 23-án hétfőn a Gyergyószentmiklós téren majd a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
 
A hónapot a Hallgasd Helyben! élő rockzenei klub zárja 28-án.
Magyar retro slágerekkel és külföldi előadók remekműveivel áll színpadra a Plan B zenekar. Őket követi a helyi hibrid-rockabilly formáció, a Bravo Johnny, akik saját dalok mellett ismert dalok átgyúrt verzióit játsszák.
 
Novemberben is várjuk Önöket családjukkal vagy egyénileg klubjainkba, előadásinkra!

2017.09.20.

Bábos Mesekuckó

Örömmel adunk hírt legújabb baba-mama foglalkozásunkról:
Októbertől Szőke Anna vezetésével szerdánként 10.30-11.30 óra
között Bábos Mesekuckó foglalkozás indul.
Bábjáték, mesetorna, maszatolás 1-4 éves kor között.
 
További információ: babosmesekucko.hu
Szeretettel vár minden babát-mamát:
Szőke Anna

2017.09.20.

Ingyenes rovásíró tanfolyam

2017. szeptember 19-én ingyenes rovásíró tanfolyam indult intézményünkben.
A foglalkozások kéthetente kedden 18.00 órai kezdettel zajlanak.
 
Programok, témakörök:
a rovás ABC elsajátítása; írás, olvasás gyakorlása rovás betűkkel; irodalmi művek megismerése; őstörténeti kiselőadások; a spiritualitás szerepe a rovásban; őseink tudásának felelevenítése
További felvilágosítás: 30/948-2480
 
Gyermekeket és felnőtteket egyaránt szeretettel várnak a szervezők.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester