elszórtan felhős 21,8°C  

Kiemelt rendezvényeink


Szigetszentmiklós 750

Ünnepi megemélkezés

"Lehetnék regényhős is"

2014.08.30.

Színpompás szeptember

"Almát, körtét, szilvát, szőlőt
hoz a szeptember,
nekünk új tanévet,tudja
minden ember..."
Weöres Sándor

 
Az év 9. hónapja mindig programokban gazdag Szigetszentmiklós életében. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház ezúttal is rendezvények sokaságával várja az érdeklődőket.
 
Tíz éves lett a Roxiget fesztivál és tehetségkutató verseny, mely elsősorban a rockzene szerelmeseit várja idén is a Kéktó Szabadidő Parkban. Az évforduló alkalmából ezúttal két nap is élvezhetik a felzendülő dallamokat az érdeklődők. A rendezvény a Közép-Magyarországi Régió amatőr rock zenekarai számára nemcsak fellépési lehetőséget, de igazi megmérettetést is kínál mind a szakmai zsűri, mind a nagyközönség előtt. A fesztivál ideje alatt, a koncertek mellett kiegészítő programokkal is várjuk Önöket.
 
Szeptember 13. az ősz köszöntése és a gasztronómiai élvezetek jegyében telik majd.
A nap Szigetszentmiklós Város Önkormányzata szervezésében a XIII. Csepel-szigeti Halászléfőző Versennyel kezdődik, ezzel együtt útjának indul az idei Lovas Felvonulás is. A halászléfőző versennyel párhuzamosan az V. Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál is megrendezésre kerül, ahol testvérvárosaink csapatai mutatják be hagyományos nemzeti fogásaikat, ezzel is betekintést engedve kultúrájukba, hagyományaikba, erősítve testvérkapcsolatainkat is.
 
Szigetszentmiklósnak van egy szerves része, melyet Szabacsnak neveznek. Ez a név a falu ősi magjához, főutcájához kötődött. Ez az ősi mag napjainkban az Árpád utcát jelenti, ahol idén is egész napos programot kínál a VIII. Szabacsi Nap. A hagyományőrző rendezvényen bemutatkoznak városunk népi mesterségeket folytató tehetségei, illetve különböző programjainkon keresztül megismerkedhetnek a környéken élők, érdeklődők a település történetével. A hangulatról koncertfellépőink gondoskodnak. A kiegészítő programokat a Szabacsi Kincse Portán, a Szabacsi Udvarban, a Hordai Portán, a Helytörténeti Gyűjteményben, a Népi Játékok Udvarán és az Ádám Jenő Emlékházban tekinthetik meg.
Délelőtt elsősorban gyermekprogramokat kínálunk, az óriás bábok felvonulását, illetve a Kolompos Együttes koncertjét. Mindemellett a Pöcök egyesület kézműves foglalkozásain, mesterség bemutatókon, interaktív játékokon tehetik próbára magukat kisebbek és nagyobbak is.
A délutánt koncertek és néptáncbemutatók folytatják, az estét Vastag Tamás és Szulák Andrea műsora köszönti. A napot a Retróleum zenekar zenés táncos mulatsága zárja.
 
Immár tizenhatodik alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt a Patak Fesztivál a Városi Galériában. A Patak Képzőművészeti Egyesület szervezésében ezúttal az elmúlt tizennégy év díjazott alkotóinak friss válogatású műveiből tekinthetnek meg egy ünnepi kiállítást városunk lakói.
A művészeti album ünnepélyes bemutatójára és átadására az idei fesztiválon kerül sor.
A könyvet bemutatják a szerkesztők. Ismerje meg Ön is, és örüljünk együtt a helyi művészeti sikereknek!
 
Várjuk szeptemberben is szeretettel!
Lázár Gergő
igazgató

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester