Kiemelt rendezvényeink


Pitypangok

Őszi Családi Délután

Francia szobalány

2019.10.17.

Forgalomkorlátozás - október 23.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata 2019. október 23-án, szerdán 10 órától rendezi meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezvényét.
 
A rendezvény kezdő külső helyszíne a Gyergyószentmiklós tér, a Tököli utca és Kinizsi utca kereszteződésében.
 
A rendezvény lebonyolítása érdekében a forgalmi rendben változás lesz.
 
1. Kedden, 22.-én éjjeltől a Gyergyószentmiklós térnél nem lehet autóval megállni és parkolni szerdán 12.00 óráig.
2. Szerdán, 23.-án 09.00-tól kb. 12.00 óráig a Tököli utca 1. és 19. szám közötti szakaszon nem lehet majd gépjárművel közlekedni.
3. Ugyanebben az időszakban a Kinizsi utcából csak korlátozottan lehet a Tököli utca irányába közlekedni gépjárművel.
4. Szerdán, 23.-án 09.00 és 12.00 óra között a Volán és BKK járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon, a terelési útvonalról a buszmegállókban és az interneten találnak információt.
 
A közlekedést és a parkolást a rendőrség és a polgárőrség fogja irányítani és segíteni.
 
Mindenkitől türelmet és megértést kérünk!

2019.10.16.

Mindenszentek

Kedves Olvasóink!
Mindenszentek ünnepe miatt a intézményük november 1-3 között zárva tart. Szokásos nyitva tartással várjuk Önöket 4-én hétfőtől. Megértésüket köszönjük!
 
Lázár Gergő – igazgató

2019.10.08.

Őszi köszöntő

„A fény arannyal öntözi még
a szőke akác levelét,
de ez a fény, megérzem én,
már októberi fény.”
/Juhász Gyula: Október részlet/

 
A Cinema Sziget Filmklub 10-én, rendhagyóan csütörtöki napon jelentkezik a Sully – Csoda a Hudson folyón c. filmmel. A pilóta, Sully hőstettét és kálváriáját láthatjuk egy repülőgép baleset kapcsán. A vészhelyzetek kezeléséről pedig ki más beszélhetne hitelesebben, mint a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vészhelyzet-kezelési igazgatója, Pavelcze László.
 
11-én a Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre a FilmZene koncert, melyen fellép a műfaji sokszínűségéről ismert, dinamikus, magyar szimfonikus zenekar a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében a Budapesti Akadémiai Kórustársaság. Az este folyamán népszerű filmek zenéi szólalnak meg. A szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és AMI gyermekkórusa szerepel a koncerten.
 
17-én Életmódváltó Klubunk megnyitja évadát. Ezúttal önfejlesztés témakörben tart előadást Pozsgai Nikoletta, női életmód tanácsadó, terapeuta, 7 női önfejlesztő könyv írója. Körüljárja majd a nők életében fellépő nehézségek feloldását, azaz azt, hogy hogyan lehetséges boldog nővé válni.
 
18-án ismét a zenének hódolunk, a Nemcsak Jazz Klubban fellép a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann Jazzkívánságműsorral. A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Az új kiadásban kizárólag magyar dalok hallhatók.
 
Október 19-én a Magyar Festészet Napja alkalmából betekinthetünk az alkotás folyamatába az Akció Festészeten, melyhez a Goldsmann Trió jazz koncertje teremti a hangulatot. Ekkor kerül sor Kalocsai Enikő festőművész „Pitypangok” c. kiállításának megnyitójára is.
 
Vacsora négyesben c. színházi előadásra várjuk Önöket szeretettel 20-án a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében. A főszerepben Várfi Sándor, a Pódium Színház előadásában.
 
63. évfordulója alkalmából koszorúzással és ünnepi műsorral emlékezünk az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra október 23-án szerdán a Gyergyószentmiklós téren, majd a Városi Könyvtár és Közösségi Házban, ahol a Városi kitüntetés átadására kerül sor, valamint az „Egy nép kiáltott…” című ünnepi műsort is megtekinthetik.
 
A Nemcsak Jazz Klub és a Hallgasd Helyben Klub közös koncertjét, az Aranyakkordot 25-én hallgathatják meg. Fellép Kiss Tibi és Vastag Gábor. Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Vendég: Gábor Andor „UFO”
 
27-én tekinthetik meg a Lovagias ügy c. zenés vígjátékot az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében. Virág úr régi vágású főkönyvelő. Precíz, megbízható munkaerő, tisztes családapa. Tudja, mit követel az illem és a becsület. Egyetlen gyengéje a főnök titkárnője, Gizike – aki persze másért rajong reménytelenül. Kabos Gyula egykori legendás szerepében Koltai Róbert.
 
Programjaink kavalkádja novemberben is várja a gyermekeket, felnőtteket, családokat egyaránt!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester