Kiemelt rendezvényeink


JaMese

Országos Könyvtári Napok 2019

Vacsora négyesben

2019.09.10.

Könyvtárak zárva

Kedves Olvasóink!
 
2019. szeptember 21-én és október 12-én szombaton,
valamint október 14-én hétfőn a Felnőtt- és a Gyermekkönyvtár zárva tart.
 
Megértésüket köszönjük!

2019.09.10.

Őszelő

„Hűtlen-hű szeretőm, gyönyörű ősz,
mért is mész el, ha mindég visszajössz?
Arcom megint eged könnyei mossák:
hát így kell néked a változatosság?”
 
/Jékely Zoltán: Közelítő ősz – részlet/

 
A nyári szabadságolások leteltek, mindenki újult erővel folytatja az évet. Reméljük kedves látogatóink is feltöltődve vetik bele magukat újra a tanulásba, munkába.
Szeptembertől mi is számos programmal várjuk vissza Önöket!
 
Szeptember 4-28. között a Városi Galériában zajlik a Patak Fesztivál ELLENPONT c. seregszemle. 1999. óta magyar képzőművészeti élet naptárjában szeptember utolsó szombatja szigetszentmiklósi esemény. A Patak Fesztivál meghívásos nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás, pályázat. Szeretettel várjuk a művészeket, művészet kedvelőket, kíváncsiakat, érdeklődőeket, és az érdekteleneket is, hogy most élő alkotók munkáit különböző stílusban mutathassuk meg most élő embereknek. Finisszázs és díjátadó 28-án.
 
Szeptember 14-én a főzni szerető csapatokat várjuk a XVII. Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyre a Kéktó Szabadidőparkba. A 6 legjobb halászlevet értékes nyereményekkel díjazzuk!
A rendezvényre 13.00 órakor megérkezik a Szigetszentmiklósi Lovas Klub Szüreti Lovas Felvonulása.
 
Városunk hagyományőrző rendezvényére szeptember 21-én kerül sor az Árpád utcában. A XIII. Szabacsi Napon idén is színes lesz a programkínálat.
A délelőtti órákban Óriásbábos hívogató nyitja a rendezvényt, őket követi Gubás Gabi Biomese gyermekkoncertje. Természetesen idén is a Térzenéről az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fúvószenekara gondoskodik, és a Szabacsi Mustra keretein belül bemutatkoznak művészeti csoportok is. Az esti színpadi műsorról a Fedák Sári színház, Veréb Tamás, Szabó P. Szilveszter és Szulák Andrea gondoskodik. Az estét a Benetton Band zárja.
A színpadi előadások mellett a portákon is különféle programokkal készülünk a látogatóknak. Múlt idéző kiállításaink a „Tájak, ízek, kertbarátok” a Kossuth Kertbarát Kör jóvoltából, II. Virágkötészeti verseny. Benevezhetnek idén is a Simon Albert Helytörténeti Akadályversenyre valamint megkóstolhatják a szigetszentmiklósi háziasszonyok főztjét a Demián – Szabacs udvarban. A Népi játékok udvara és a Bíró Lajos Iskola udvara idén is megnyitja kapuit legkisebb látogatóink előtt, akik SÜSÜVEL a híres egyfejű sárkánnyal is találkozhatnak az utcában!
A Miklósi Ízek Utcáján mustot kóstolhatnak, és az Aranyfakanál Vendéglő jóvoltából birkapörkölt vásárlására is lehetőség nyílik.
 
A Cinema Sziget Filmklub új évadát indítja szeptember 26-án, csütörtökön. Szeptembertől júniusig tartó évadunk fő témája a férfi-női szerepek, első vetítésünk alkalmával pedig rögtön az anyaság nehézségeibe nyerünk betekintést az Egy nap c. magyar alkotással. Vendégünk pedig a film társ-forgatókönyvírója, Mán-Várhegyi Réka lesz.
 
A Nemcsak Jazz Klub szeptember 27-én várja a jazz szerelmeseit JaMese zenekarral, Horváth Kristóf (SzínészBob) vendégszereplésével.
JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása, Emese – az énekesnő Molnár Emese.
 
A szigetszentmiklósi iskolások számára Városi Sportágválasztó Napot szervez Szigetszentmiklós Város Önkormányzata szeptember 27-28-án a Kéktó Szabadidőparkban.
 
Az Országos Könyvtári Naphoz csatlakozva szeptember 30-tól előadással, Bendek Elek mesemondó versennyel és programokkal várja a Városi Könyvtár olvasóit.
 
Októberben sem hagyunk senkit unatkozni, számos programra hívjuk és várjuk Önöket.
A Budapesti Dohnányi Zenekar és a Budapest Akadémia Kórustársaság FilmZene koncertet ad a Városi Sportcsarnokban, valamint színházi előadásokkal, Őszi Babaruha Börzével, Idősek Napi köszöntővel és ünnepi megemlékezésekkel is készülünk Önöknek.
 

 

 

2019.01.02.

Adománygyűjtés

Adománygyűjtés a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére
 
„A Szent Ferenc Alapítványnak az a célja, hogy a legkisebbeket, az elesett bajban lévő gyermekeket szeretné oktatni, nevelni, szakmai képzéssel felemelni oda, hogy ne koldusként, hanem megbecsült adófizető állampolgárként családot alapítva gyermeket vállalva, boldogan éljen a szeretteik körében.”
 
Csaba testvér ofm

 
Az Alapítvány részére a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában kihelyezett adománygyűjtő dobozba lehet az anyagi támogatást elhelyezni.
 
Támogatásukat befizethetik az adománygyűjtő doboz mellett elhelyezett csekken is illetve átutalhatják az Alapítvány számlaszámára is:
Magyar Külkereskedelmi Bank 10300002-20145639-00003285
 
További információk: szentferencalapitvany.org
 
A gyűjtés ideje: 2019. január 2 – november 30.
 
Az adománygyűjtés szervezője: Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Szigetszentmiklós, Tököli u. 19.

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester