elszórtan felhős 0,5°C  

Kiemelt rendezvényeink


Farsangi Családi Délután

"Az élet legkönnyebb útja."

Éliás Jr. Trió

2016.01.28.

Pro Urbe Szigetszentmiklós

Örömmel tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy 2016. január 22-én a Magyar Kultúra Napja rendezvény keretében a Városi Könyvtár és Közösségi Ház kollektívája, az Intézmény Pro Urbe-díjban részesült.
Az elismerést Szigetszentmiklós Város Képviselő-testülete egyhangú döntéssel ítélte meg Intézményünk számára, a díjat Szabó József polgármester adta át.
 
Az elismerésről szóló táblát az épület külső homlokzatán, a bejárat mellett fogjuk elhelyezni.
A Városi Könyvtár és Közösségi Ház valamennyi munkatársa nevében köszönjük a kitüntető díjat.
A jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy a város lakossága örömmel látogassa rendezvényeinket.
 
Lázár Gergő
igazgató

2016.01.09.

2016 küszöbén átlépve...

Ismét itt az új esztendő, tele új lehetőségekkel, új programokkal és rendezvényekkel! Az év végi fáradalmakat kipihenve, újult erővel igyekszünk színes műsorokban gazdag programokat nyújtani látogatóink felé az új évben is.
Lássuk hát, mi mindennel indul az év:
 
Január 16-án, szombaton 19 órától a Városi Sportcsarnokban várja vendégeit az idei Miklósi Bál. A báli zenét a Koktél Trió szolgáltatja. Sztárvendégeink pedig Janza Kata és partnere a Budapesti Operettszínház művészei lesznek. A báli menüt az Aranyfakanál vendéglő konyhafőnöke, Hárosi Mihály készíti.
 
A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Azt est folyamán átadásra kerül a Pro Urbe Díj, amelyet Szabó József, polgármestertől vehetnek át a díjazottak. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Szigetszentmiklósi Sziget Színház régi és jelenlegi művészei és a Székely Miklós Városi Kórus.
 
Január 23-án, szombaton este A dzsungel könyve musicalt tekinthetik meg a színház iránt érdeklődők a Szigetszentmiklósi Sziget Színház előadásában, a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében.
 
Január utolsó szombati napján az évnyitó Nemcsak Jazz Klub esten a Gereben Zita Quintet előadását hallgathatjuk. A fiatal generáció egyik tehetséges énekesnőjét, Gereben Zitát a nagyközönség az Emil.RuleZ vokalistájaként, és a Geszti Péter féle Gringosztár együttesben ismerhette meg. Saját zenekarát 2007-ben alapította Gereben Zita Quintet néven. A fiatal, tehetséges muzsikusokból álló formációjával friss, egyéni hangvételben ad elő saját dalokat.
 
Február a farsang időszaka. Ehhez kapcsolódóan két rendezvényt is látogatóink figyelmébe ajánlunk:
 
Február 1-én, 2-án és 3-án délelőtt A Budai Bábszínház FARSANG című élő-bábos mesejátékát tekinthetik meg óvodások és kisiskolások a Gyermekszínház rendezvényünk keretében.
 
6-án pedig Farsangi Családi Délutánt szervezünk a Kiskalász zenekar Hepehupa című családi koncertjével és Farsangi kézműves foglalkozásokkal. A farsangi jelmezben érkezőket értékeljük!
 
Mindenkinek élményekben gazdag új esztendőt kívánunk!
Várjuk Önöket szeretettel!

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester