Premier Players
Countless Clara lemezbemutató
 

Helyszín: Városi Könyvtár - színházterem
Időpont: 2019. november 29.  19:00 óra

A formáció tagjai: Bolgár Dániel, Markovich Mónika, Clara Bystrand és Somodi Dániel.
Vendég fellépő: Sahin Máté

Debussy és Fauré darabok, John Thrower Love Songs
Bolgár Dániel Music (Is More Important), Henning Fuchs: Walk with me Silently

Clara Bystrand svéd énekesnőt marimbán, hárfán, ütőhangszeren kísérő zenészek sokoldalú összeállításában a művek a szerelemhez kötődnek, az érzelmekről szólnak. Valódi ráhangolódás az ünnepekre.

A Premier Players formáció 2018-ban alakult. 2007 óta közösen zenélő, jól összeszokott marimba-hárfa duó (Bolgár Dániel és felesége, Markovich Mónika), az ő tapasztalatuk adta a stabil alapot az újonnan csatlakozók zenei beilleszkedéséhez (Clara Bystrand és Somodi Dániel).
Clara Bystrand lírai szoprán énekművész. Tanulmányait a Svéd Királyi Zeneakadémián végezte. Svédország valamennyi operaházában énekelt főszerepeket (Tosca, Turandot), valamint Spanyolországban és Németországban lépett fel. Számos országban énekelt zenekarokkal és kamaraformációkkal, többek között Németországban, Dániában, az USA-ban és Magyarországon is. A barokktól a 20. századig széleskörű repertoárral rendelkezik.
Markovich Mónika kiváló minősítésű hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett. Emellett Bécsben, és Erasmus ösztöndíjjal Brüsszelben tanult. Számos nemzetközi fesztiválon és versenyen vett részt. Koncertezett szólistaként és kamarazenészként. Hárfa-marimba duót Bolgár Dániellel alkot, Duo Modarp formációval. Több koncertet adtak Angliában, Belgiumban és Magyarországon - többek között: National Gallery, St. Sepulchre Church, MÜPA, Spinoza Színház, Fészek Klub, Rózsavölgyi Szalon, Gödöllői Hárfafesztivál, Magyar Rádió.
Bolgár Dániel marimba művész és tanár, a Duo Modarp projekt mellett tagja volt egy blues-rock együttesnek dobosként, illetve számos szólóestet adott marimbán – ezek közül a legbüszkébb a londoni Cadogan Hall, Royal Albert Hall, National Gallery fellépéseire. Londonban a Royal College of Music-ban szerezte meg előadóművészi mesterdiplomáját. Komponista múltja 9 éve indult – szeret népdalokat felhasználni, és a klasszikus zene mellett merít a pop- és filmzene világából is - tudatosan feszegeti a klasszikus zene kereteit. 2012 - 2016 között tanított a szigetszentmiklósi Ádám Jenő Zeneiskola ütőtanszakán.
Somodi Dániel nagyon ígéretes fiatal ütőhangszeres zenész, ütősként és dobosként egyaránt aktív. Jelenleg a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium tanulója. Bolgár Dániel egyik első növendéke volt, aki azóta kollégája lett.

Online jegyvásárlás

Jegyár: 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1600 Ft

Kapcsolattartó: Kontra-Solti Eszter művelődésszervező, galériavezető
Telefonszám: 24/530-980
Plakát: (601 kB)

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester