XVI. Roxiget
Rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál
Roxiget
 

Helyszín: Városi Könyvtár és Közösségi Ház
Jelentkezési határidő: 2020. július 30.  

Rövid történet és cél meghatározás:
2005 óta a Csepel-szigeten már fogalommá vált e kedvelt szabadtéri élőzenei esemény. A jelentős múlttal rendelkező rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny 2019-ben visszakerült eredeti helyszínére Szigetszentmiklósra, és egy újfajta összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által, társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósul meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában. A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rock zenekarai számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy közkedvelt ingyenes élő zenei rendezvény.

Díjak:
A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai utalványt nyer, illetve nyereményként videoklipet készíthet a Rózsa Produktum stábjával. A döntős zenekarok közül egy zenekar fellépési lehetőséget nyer az Ivan & The Parazol, egy másik pedig a Leander Kills zenekar egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt, további nyeremény a Zeneterem felajánlásában stúdióidő és próbaterem használat valamint a Lakihegy Rádió DunaBeat rockzenei műsorában bemutatkozási lehetőség
A verseny győztes zenekara bejut az „Öröm a zene” országos könnyűzenei tehetséggondozó sorozat döntőjébe. Az egyes megyei tehetségkutató versenyek győztesei jutnak az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe, melyet 2020. október elején a HANOSZ rendez. Fődíj: 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés + 2 millió Ft az NKA Hangfoglaló Program felajánlásában.
Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Tajti Music,) a legjobb énekes, és a legjobb gitáros, legjobb basszusgitáros és legjobb dobos részére.

Jelentkezési feltételek:
A kitöltött jelentkezési lap és egy amatőr demo felvétel audio vagy mp3 formátumban – mely minimum három saját szerzeményű számot (legalább egy magyar nyelvű) tartalmaz aminek még nincs kiadói változata – határidőre való elküldésével a jelentkezes(kukac)roxiget.hu e-mail címre vagy a www.roxiget.hu oldalra feltöltve!
A nevezés az első körben díjtalan, a döntőbe jutó zenekaroknak viszont már van nevezési díj 10.000 Ft, melyet a szervező bankszámlájára kell az értesítés után átutalni.
A beérkező demok meghallgatása során a szakmai zsúri 10 legjobbnak ítélt zenekart hívja az élő döntőbe.

Határidő: 2020. július 30.

A zsűriről:
A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni, a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez. A kezdetektől Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7) majd az évek során csatlakoztak még: Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex P.Mobil,Ex Beatrice), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), Kiss Sándor (exITI) és Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies) valamint az „Öröm a zene” sorozat és az NKA Hangfoglaló Program közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára valamint a Hangfoglaló Program delegáltjaként Gátos Iván zeneszerző, zongorista(VEQ)

A fesztiválról:
A döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése után az eddig megszokotthoz képest kisebb volumenű fesztivál adja a folytatást: a tervek szerint a tavalyi 2. helyezett SummerFreeze-t követően helyi zenekarok lépnek színre és egyenlőre legyen meglepetés kivel zárjuk a Roxiget programját.

Szervezők: Szegedi Zsuzsa főszervező, Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Városbarát 2310 Egyesület

A fesztivál honlapja

Kapcsolattartó: Szegedi Zsuzsanna
Telefonszám: 20/511-0982
Plakát: (904 kB)

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO