Blues B.R.Others Show
Nemcsak Jazz Klub

Helyszín: Városi Könyvtár és Közösségi Ház
Időpont: 2011. november 18.  19:30 óra


Blues B.R.Others Show
Bővebben az együttesről

Van, hogy a szilveszteri bolondozás erősebbé válik némely újévi fogadalomnál! Példa rá a Blues B. R. Others megalakulása, amelynek hosszú távú működését a zenészek sem gondolták komolyan. Bulizni akartak csak a maguk módján, 2000. szilveszterén, Szegeden. Gondoltak is persze egy merészet: eljátszották a Blues Brothers és a Blues Brothers 2000 című kult-filmek betétdalait, vagy ha úgy tetszik: blues-slágereit, funky és jazz elemekkel díszítve. A játszó személyek: a Blues Bell tagjai (innen az all stars-banda nevéből a B.), a Rambling Blues (a talán legjobb vidéki akusztikus blues-trióról beszélünk, ahonnan a két frontember, Király Vajk és Hrabovszky Tamás került ki, akik énekelni addig is tudtak, onnantól táncolni is, valamint a dobos, Szabó Csaba, és értelemszerűen az R. betű). Csatlakoztak persze mások is (Others) hozzájuk: remek fúvósok és egy sokoldalú énekesnő, Szirtes Edina „Mókus”, mondjuk azt, hogy a „kétezres” filmbéli Erykah Badu „szerepében”. A két énekes srác öltönyt öltött, kalapot tett fel és napszemüveget, ahogyan illik Szilveszterkor, és az említett filmekben. Valahogy így kezdődött.
A folytatás? Nos, az több mint egy évtizede töretlen! Fergeteges jókedvvel előadott, jól vagy kevésbé ismert, de nagyszerű muzsika következtében tomboló siker kísérte útjukat, ahol csak alkalmam nyílt látni őket: a Szigettel egyidős paksi Gastroblues Fesztiválon, Szegeden és a környező városokban. Békéscsabai bulijukat 2005-ben DVD-n örökítették meg. A repertoár időközben bővült, például a Tom Jones által világhírűvé tett Prince-nótával, a Kiss-szel. (Természetesen a budapesti és a külföldi fellépések sem maradtak ki a „bluesfivérek” életéből.)
„Tele a tank, van fél doboz cigarettánk, sötét van és rajtunk a napszemüveg – irány Chicago!” - olvasható az első filmből vett mottó a zenekar honlapján. Mi bajuk lehet még? Hát persze hogy semmi. Ha csak az nem, hogy Chicago túl messze van, de jól tudják, Szigetszentmiklóson sokkal szívesebben látják őket!

Olasz Sándor
Előzetes jegy és asztalfoglalás a 24/530-980 telefonszámon lehetséges!

Jegyár: 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft
Jegyek elővételben kaphatók.

Kapcsolattartó: Szegedi Zsuzsanna
Telefonszám: 24/ 530-980
Plakát: (160 kB)

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester