Kozma Orsi Quartet
Nemcsak Jazz Klub

Helyszín: Városi Könyvtár és Közösségi Ház
Időpont: 2012. március 23.  19:30 óra


Kozma Orsi Quartet

A relatív széles nyilvánosságot érintő zenei pályáját Kozma Orsi – a Magyar Rádió gyermekkórusát kinőve - a „születési hibás” extravagáns festőművész és énekesnő, Tereskova (alias Nagy Kriszta) underground rock-zenekarában kezdte, annak masszív vokalista-oszlopaként. (Az idézőjeles kitétel nem sértés: szimpla utalás a Tereskova vitathatatlanul legnépszerűbb számának fő sorára. A téma bővebb kifejtésétől a honlap valószínűsíthető belepirulása okán eltekintek.) Az országos ismertséget, vele az igazi sikert a tévés személyiség, reklámszakember, X-faktoros mentor Geszti Péter által összegründolt Jazz+Az hozta meg a filigrán, egyébként pedig bájosan karakteres hangú jazzdíva számára. Aztán a Cotton Club Singers rátett néhány szívlapáttal.
Saját neve alatt – mintegy a sokoldalúságát igazolandó - előbb popos lemezeket készített. Egy váratlan felkérés, valamint Cseke Gábor (zongora), Hárs Viktor (bőgő), Pusztai Csaba (dob) segítsége kellett ahhoz, hogy visszataláljon a jazzhez. Eddigi utolsó lemeze, a 2010-es Embrace már egyértelműen ennek jegyében készült.
Hogy mi a lényegi különbség az említett műfajok között? A popzene „egynyári” termék, számomra legalábbis. Egyik fülemen bemegy, ha bemegy, a másikon pedig ki, a legtöbbször viharos gyorsasággal. A jazzlemezek többsége viszont húsz év múlva is hallgatható akár, mi több: élvezhető, szerethető! Kozma Orsi jazz-kvartettjére – fizikai valójában, persze – szerencsére, nem kell évtizedeket várnunk! Amint eljön a tavasz, vele Orsiék is: március 23-án, pénteken 19.30-tól ők a Nemcsak Jazz Klub következő foglalkozásának vendégei. Bizonyára bőkezűen szórják majd a lélek primőr vitaminbombáit.

Olasz Sándor

Előzetes jegyfoglalás a 24/530-980 telefonszámon lehetséges!

Jegyár: 1500 Ft, diákoknak 1000 Ft
Jegyek elővételben kaphatók.

Kapcsolattartó: Szegedi Zsuzsanna
Telefonszám: 24/ 530-980
Plakát: (141 kB)

www.sargahaz.com impresszum A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. oldaltérkép webmester