"Rová-sakk"
kiállítás
 

Helyszín: Városi Könyvtár - Városi Galéria
Időpont: 2013. december 20.  17:00 óra
Időpont: 2013. december 20-tól január 31-ig  

Nádasdy András
szigetszentmiklósi képzőművész kiállításának megnyitója

közreműködnek a Szigetszentmiklósi Sziget Színház művészei

Koncepció

Korai munkásságára jellemző az emberrel és a természettel, valamint a környezettel kapcsolatos örökérvényű igazságok megvil-ágítása. Alkotásaiban megpróbált rámutatni arra, hogy milyen világban élünk, hogy mi zajlik körülöttünk. Hatással van munkáira a mozi világa.
Érdekli, hogy a moziplakát egymásra ragasztásával, és annak megtépésével egy különleges absztrakció alakulhat ki színben, formában egyaránt, közben a moziplakát elveszíti a filmhez készült mondanivalóját. Az olaj és a víz kölcsönhatása, a színek, formák, fények, hangok rezgéseinek, a falak rétegző-déseinek együtthatása foglalkoztatja.
Alkotásain keresztül szeretné érzékeltetni, hogy a fizikai anyag, a kép, a maga kétdimenziós megjelenítésével a hozzátársított idegen jelenség, a hozzá rendelt nem természetes fény segítségével mélységet nyer, térben megsüllyed vagy kiemelkedik. Így egy háromdimenziós hatást érhet el. Ezeknek az alkotásoknak a megvalósításához a modern technika ad neki lehetőséget a tökéletesebb kifejezhetőséghez, persze a hagyományos eszközök nélkülözhe-tetlensége mellett.
Újabb munkáiban a magyar rovásírás, mint ősi jelrendszer, és a sakk, mint ősi játék jelenik meg, és válik örökérvényűvé. Formát a bábuk egyszerűsége, a tartalmat a sakk szabálya vizionálja. Mind a két eset a szellemiségen és a logikán alapszik, és ebben válik egységessé maga a mű.
A filozófia egy művészeti elv, alkotói módszer, egy korokat és kultúrákat összekötő játék talán a jövő szelleme, vagy, ahogy vallja, számára egy esztétikai értékrendre fókuszáló, a mai korral együtt lüktető új plasztikai nyelvre tett kísérlet, és e köré szerveződő művészeti elképzelések végtelen sokasága.


 
A kiállítást megnyitja:
dr. Feledy Balázs művészeti író

A belépés díjtalan.

Kapcsolattartó: Kálmán Veronika ügyviteli munkatárs
Telefonszám: 24/ 530-980
Plakát: (304 kB)

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO