X. Roxiget
Rockzenei Fesztivál és Tehetségkutató Verseny
Roxiget
 

Helyszín: Városi Könyvtár és Közösségi Ház
Jelentkezési határidő: 2014. augusztus 5.  

A tehetségkutató:
A ROXIGET Rockzenei Fesztivál és Tehetségkutató verseny idén tizedik alkalommal várja a Közép-magyarországi régióból a lelkes, rockzenét szerető és művelő zenekarok jelentkezését. A zenei megmérettetésre jelentkezők nevezésüket augusztus 5-ig tehetik meg a szervező megadott e-mail címére eljuttatott demo anyagukkal (audio vagy mp3 formátumban).

Díjak:
A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű Hangáruház utalványt illetve nyereményként videoklippet készíthet a H.S.C. Stábiskolával, valamint további díjként fellépési lehetőséget is kap a fesztivál fő zenekarainak, egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett fellépése előtt egy éven belül.
Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Medgyesi Hangszercenter, Pálmai & Pálmai Dobakadémia, PróbaZóna) vagyis a legjobb énekes, gitáros, dobos stb. A dobogós zenekarok közül további egy-egy zenekar fellépési lehetőséget nyer a Deák Bill Blues Bandés az IntimTorna Illegál egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt.

Idén élő középdöntőt akkor tartanánk, ha megfelelő számú nevező jelentkezik. A beérkezett demók meghallgatása során a szakmai zsúri a 10 legjobbnak ítélt zenekart engedi a középdöntőbe, ahonnan az 5 legjobbnak ítélt zenekar útja vezet a döntőbe, melyet szeptember 6-án tartunk a már bevált helyszínen, a Kéktói Szabadidő Parkban.

Hangfoglaló Magyarországkönnyűzenei tehetségkutató sorozat selejtezője.
A 2012-ben ÉLETRE HÍVOTT Hangfoglaló Magyarország néven páratlan szakmai összefogáshoz CSATLAKOZTUNK IDÉN IS, mely 15 regionális és országos valamint 4 határon túli magyar nyelvterületű könnyűzenei tehetségkutató verseny összefogásának eredményeként, tehetségkutató sorozatként kapcsolódik össze.
Az egyes klasszikus tehetségkutató versenyek győztesei jutnak a Hangfoglaló Magyarország sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi Hangfoglalás rendezvény keretében a HANOSZ rendez.
Fődíj: 1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés.
Részletek: a www.hangfoglalasonline.hu oldalon!

Jelentkezési feltételek: A jelentkezési lap és egy amatőr demo felvétel – mely minimum három saját szerzeményű számot tartalmaz – határidőre való elküldésével a jelentkezes(kukac)roxiget.hu e-mail címre !
Jelentkezési határidő: 2014. augusztus 5.
A DEMÓS ELŐZSŰRIZÉST KÖVETŐEN a kiválasztott zenekaroknak az élő megmérettetés előtt 10.000 Ft – nevezési díjat kell átutalni a jelentkezési lapon feltüntetett bankszámlára, ennek fejében minden zenekar, aki megjelenik a döntőn, átveheti az Audmax Kft által felajánlott 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt.

A fesztivál: Az idei jubileumi két napos rendezvény programjában szeptember 6-án kerül sor a döntőbe jutott amatőr zenekarok versengésére. Utána a fesztivál folytatásában a Mongooze (tavalyi egyik győztes) azAzbeszt+Bass, Tóth Attila és zenekara, majd a Deák Bill Blues Band zenekarok koncertjeit élvezheti a közönség. A megelőző napon késő délután a tavalyi verseny másik győztese a Tintás Barnes kezdi a sort, a fesztiválprogramban tőlük a Magic Cats Rockabilly Trió veszi át a stafétát, akiket az Iván and the Parazol követ és befejezésként az Intim Torna Illegál csap a húrok közé a Roxiget színpadán.
A fesztivál fővédnöke: Szabó József – Szigetszentmiklós város polgármestere.

A fesztivál honlapja

Kapcsolattartó: Szegedi Zsuzsanna
Telefonszám: (24) 530-980
Plakát: (483 kB)

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO