Kiemelt rendezvényeink


BOOK-kanj rám!

XV. Tanévzáró Koncert

A valódi kincs

2024.05.30.

Forgalomkorlátozás - 06.04.

2024. június 4-én, kedden Szigetszentmiklóson megemlékezés lesz a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Nemzeti Összetartozás Parkjában (lásd kék színnel jelölve). A rendezvényhez kapcsolódóan az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani:
 
-június 3-án, hétfőn 18.00 órától június 4-én kedden 21.00 óráig tilos lesz parkolni a Losonczi utcában a Nemzeti Összetartozás Parkja mellett kialakított parkolókban
-június 4-én, kedden 18.00 órától 21.00 óráig a Losonczi utcának a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Tököli út közé eső szakaszát a hatóságok az átmenő forgalom elől lezárják (lásd a térképen sárgával jelölve).
 
A forgalmat a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság és a Polgárőr Egyesület fogja irányítani.
 
A közlekedők türelmét és megértését kérjük.
 

2024.05.02.

Májusi nyárra hangolódás

A Julianus naptárreform idején, ahogy a márciust Marsnak, az áprilist Venusnak, ugyanúgy a májust Juppiternek szentelték, s elnevezték „mensis Majus”-nak. A hozzáfűződő rituálék azonban a két termékenységi istennő kultuszához kapcsolódtak. Így például a római Maja istennőnek május elsején egy vemhes emsét (nőstény disznót) áldoztak ünnepélyes körmenet után, s ezt az emsét elnevezték „majalis”-nak. A középkorban az emseáldozat elmaradt, de maga az ünnepség mint „majális” fennmaradt.
 
Májusban már igazi jó időre is lehet számítani, sokkal szívesebben és gyakrabban tervezünk szabadtéri programokat. A Majális elkezd ráhangolni minket a kinti szórakozásra, időtöltésre. Nincs ez másként a hónap többi részét illetően sem, ahogy közeledünk a nyári hónapokhoz, egyre nagyobb várakozással és kedvvel vetjük bele magunkat a napsütötte programokba! Válogassanak rendezvényeink közül kedvükre e hónapban is!
 
Szigetszentmiklósi Színházi Előadások program keretében május 5-én vasárnap, az Eszeveszett primadonnák című előadást láthatják. A jegyek elővételben elkeltek.
 
Az édesanyákat ünnepi műsorral köszöntjük, május 6-án az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében. A műsorban közreműködnek a Pitypang Óvoda és a Csillag Születik Énekiskola növendékei. Bakóczi-Szűcs Imre és duett partere Nagy Anikó táncdalokkal és operával, Gáspár András színművész prózával köszönti az édesanyákat.
 
Az Életmódváltó Klub-Extra rendezvénye egy izgalmas és inspiráló eseménynek ígérkezik, május 9-én, 18.00 órától. Az este témája A bolygó neve: Élet?! – avagy: Hogyan állítsuk meg a klímakatasztrófát?, amelynek során Dr. Dittrich Ernő klímavédelmi szakértő és Pál Tamás spirituális író tart előadást.
Május 17-én pénteken a Cinema Sziget Filmklub várja az érdeklődőket, ahol A mindenség elmélete című angol életrajzi drámát vetítjük. A közönségtalálkozó vendége: Gergely Árpád László, fizikus, az MTA doktora, tudományos tanácsadó.
 
Május 23-án, csütörtökön kiállításmegnyitóra kerül sor a Városi Galériában. Bereznai Péter Munkácsy-díjas festőművész, Érdemes művész kiállítása lesz ekkortól megtekinthető.
Évadzáró koncertet tart a Nemcsak Jazz Klub május 24-én, az esten a Farkas Gábriel Band varázsolja el a közönséget a legendás jazz énekesek világába.
 
Május 24-én 10.00 órától, Hősök Napján ünnepi megemlékezést tartunk városunk I. és II. világháborúban hősi halált halt katonáinak tiszteletére.
Május utolsó hétvégéjén a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni a Városi Gyermeknap alkalmával. Nálunk senki nem unatkozhat: aszfalton rajzolunk, koncerteken szórakozunk, kézműveskedünk, játékosan ügyeskedünk, légvárban ugrálunk, és ha még ez sem lenne elég, hordóvonatra pattanunk. A délelőtt folyamán fellép a HandaBanda Zenekar.
Mindezek mellett még változatos programokkal, meglepetésekkel, ajándékokkal várjuk a gyerekeket, családokat, május 26-án a Kéktó Szabadidőparkba!
Ugyan ezen a napon az Ízek, zenék, nemzetiségek GastroPiknikje várja látogatóit a Kéktó Szabadidőparkba ahol a nemzetiségi ételek kóstolásától az interaktív kiállításon át a zenés-tánckavalkádig minden megtalálható. Az est sztárfellépői, DJ Revolution, Happy Gang, Fiesta, Gaye Malik és Geszti Rapül az idő nagykoncertje várja a látogatókat.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO