Kiemelt rendezvényeink


Gyógyító légzés

Mancs

Korhatártalanul - miért jó idősödni?

2021.10.18.

Kedves Olvasóink!

A gyermekkönyvtárunk október 18-21 között 11-16 óráig tart nyitva.
Megértésüket köszönjük!
 
A könyvtárosok

2021.10.18.

Kedves Vendégeink!

Elővigyázatosságból kérjük, hogy a Városi Könyvtár és Közösségi Ház valamennyi épületében, zárt térben, a közös használatú terekben 2021. október 18-tól minden esetben viseljenek maszkot.
 
Vigyázzunk egymásra.
 
Megértésüket köszönjük.
 
Lázár Gergő
igazgató

2021.10.17.

Forgalomkorlátozás - október 23.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata megbízásából a Városi Könyvár és Közösségi Ház 2021. október 23-án, szombaton 10 órától rendezi meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére szervezett rendezvényét.
 
A rendezvény külső helyszínen, a Gyergyószentmiklós téren, a Tököli utca és Kinizsi utca kereszteződésében kezdődik majd.
 
A rendezvény lebonyolítása érdekében a forgalmi rendben változás lesz.
1. pénteken, 22-én éjjeltől a Gyergyószentmiklós térnél nem lehet autóval megállni és parkolni szombaton 13.00 óráig.
2. szombaton, 23-án 09.00-tól kb. 12.00 óráig a Tököli utca 1. és 19. szám közötti szakaszon nem lehet majd gépjárművel közlekedni (lásd a térképen piros színnel jelölve).
3. Ugyanebben az időszakban a Kinizsi utcából csak korlátozottan, kizárólag a Tököli utca irányába lehet közlekedni gépjárművel (lásd a térképen piros és sárga színnel jelölve).
4. szombaton, 23-án 09.00 és 12.00 óra között a Volán és BKK járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon, a terelési útvonalról a buszmegállókban és az interneten találnak információt.
 
A közlekedést és a parkolást a rendőrség illetve a polgárőrség fogja irányítani és segíteni.
 
Ezúton is a közlekedésben résztvevőktől türelmet és megértést kérünk.

2021.10.12.

Mesemondóverseny eredményhirdetés

Kedves Olvasóink!
Véget ért a Benedek Elek online Mesemondó versenyünk.
A zsűri döntése és az közönségszavazatok alapján az alábbi versenyzőink értek el helyezést:
 
Díjazottak 1-2. osztályos kategóriában:
1. helyezett: Pelle Fanni Sarolta
2. helyezett: Korsós Dóra
3. helyezett: Szabó Dorina
közönségdíj: Pintér Alíz Titanilla

Díjazottak 3-4. osztályos kategóriában:
1. helyezett: Jenei Laura Panna
2. helyezett: For Petra Angéla
3. helyezett: Barta Krisztián
közönségdíj: Mester Ádám

Díjazottak 5-6. osztályos kategóriában:
különdíj: Kovalik Dóra
közönségdíj: Nagy Kincső

Díjazottak 7-8. osztályos kategóriában:
különdíj: Radnai Lili Emma
közönségdíj: Hidvégi Henrietta

Gratulálunk minden résztvevőnek és díjazottnak!

2021.10.10.

Év olvasója eredményhirdetés

Az Országos Könyvtári Napok keretében kihirdettük a 2020-as Év Olvasója Díjakat.
Nyerteseink gyermek kategóriában:
Gyenis Natália, Kulimák Petra, Friesz Ábel
 
Aktív korú kategóriában:
Putterer Márta, Mókus Kálmánné, Nagy Alexandra
 
Nyugdíjas kategóriában:
Horváth Lajosné, Bóna Ferencné, Csernák Sándorné
 
Gratulálunk mindenkinek és további sok-sok olvasnivalót kívánunk!

2021.09.29.

Őszi köszöntő

"Már hát elérkezett a víg október is,
Mely után sóhajtott Bakhus ezerszer is.
Itt van a víg szüret, s mustos kádja körül
A szüretelőknek víg tábora örül...."
/Csokonai Vitéz Mihály: Október… részlet/

 
Az októbert az Országos Könyvtári Napokkal indítjuk, október 4-10. között, amelynek keretén belül „rendkívüli” Antikvár könyvvásárral várják az olvasókat. Átadásra kerülnek a 2020-as Év Olvasója díjak. A héten minden nap tematikus könyvajánlók lesznek, az ajánlott könyvek közül kölcsönzők a nap végén nyereménysorsolásban vesznek részt. Keressük az elmúlt 30+1 év kedvenc könyveit: várjuk a lakosságtól az 1990 óta eltelt évek legkedvesebb olvasmányait. Minden kölcsönző ajándék könyvjelzőt kap! Találkozzunk a könyvtárban vagy a könyvtár ablakában!
 
4-én szép korúakat köszöntjük a Városi Idősek Napján az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hangversenytermében. Az ünnepi köszöntőt Nagy János polgármester úr mondja, a műsorról pedig városunk nyugdíjas művészeti csoportjai gondoskodnak.
Október 6-án a 13 Aradi vértanúk emléknapján tartunk megemlékezést a Kossuth Lajos utcai kopjafánál. Az ünnepi műsorban közreműködnek az Ádám Jenő Általános Iskola felsős irodalmi színpadának diákjai valamint a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Bandérium tagjai.
9-én délelőtt az Őszi Babaruha Börze megrendezésére kerül sor a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkolóban. Bébi kortól a tinédzser korig vásárolhatnak ruhákat, babakocsit, etetőszéket és sok egyéb hasznos holmit.
9-én délután 16.00 órától Táncház várja Önöket a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Tánc-és daltanítás a Mezőségi – Magyarpalatkáról. A táncok tanítását teljesen az alapoktól kezdjük, így bárki könnyedén elsajátíthatja majd. A tánc hasznos kísérője az emberi életnek, boldogság hormonokat szabadít fel, érdemes élni a lehetőséggel. Zenét a Bara Zenekar szolgáltatja, a dalokat Páll Éva tanítja. Táncoktatók: Kakuk Pál és Füstös Orsolya
Október 10-én a Páratlan Páros című vígjátékot élvezhetik az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hangversenytermében.
John Smith taxisofőr egyszerre él két háztartásban, két boldog házasságban. Rendkívül precíz időbeosztása tette lehetővé, hogy eddig nem bukott le, azonban amikor segít egy bajba jutott öreg hölgynek nem számít rá, de jótettével felkelti mind a média, mind pedig a rendőrség figyelmét, veszélybe sodorva ezzel két házasságát. Bemutatja a Bánfalvy Stúdió.
 
Október 15-én, pénteken Nemcsak Jazz Klub lesz a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében, ahol Kaszás Péter: Infinity project szólólemezét élőben hallhatják. 16-án Művészeti Családi Délután a Festészet Napja alkalmából a Városi Galéria szervezésében.
Október 17-én vasárnap ismét színházi előadás tekinthető meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében! Love Letters (Szerelmes levelek) című romantikus levelezés két részben Hernádi Judit és Gálffi László előadásában, Vámos Miklós fordításában, A.R. Gurney darabja. Andy tízévesen írja meg első levelét egy copfos kislánynak, a kamasz Melissa mindenét odaadná Andyért. A sors elszakítja egymástól a két fiatalt, szerelmük levelekben lángol fel ismét, szakad meg, majd éled újjá. A négy évtizeden át írt sorok között két teljesen különböző egyéniség rajzolódik ki. Vajon beteljesülhet valaha ez a szerelem?
 
20-án Életmódváltó Klub jelentkezik az októberi programjával, ahol Molnár Erika légzéstréner tart előadást.
Október 23-án Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 65. évfordulója alkalmából koszorúzás és ünnepi megemlékezés lesz. Koszorúzás a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszárbandérium közreműködésével a Gyergyószentmiklósi téren zajlik, majd ünnepi műsorra kerül sor a Városi Könyvtár és Közösségi Ház Színháztermében, ahol Székely Miklós Városi Kórus műsorra várja Önöket. Ünnepi beszédet mond: Nagy János Szigetszentmiklós polgármestere
Az októbert a Cinema Sziget Filmklubbal zárjuk 29-én pénteken 18.00 órától ahol a Mancs c. magyar családi kalandfilmet vetítjük. A filmet a világhírű magyar mentőkutya, Mancs ihlette, a története azonban fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg.
Vendég: Trill Zsolt, színművész
 
Októberben is jöjjenek hozzánk kikapcsolódni!

2021.09.19.

Felhívás!

Keressük az elmúlt 30+1 év kedvenc könyveit!
 
Várjuk a lakosságtól az 1990 óta eltelt évek legkedvesebb olvasmányait. Lehet szépirodalmi mű, szórakoztató irodalom, szakkönyv vagy akár gyerekeknek szóló könyv is!
 
A szavazatokat 2021. október 4-től november 8-ig várjuk. A novemberi könyvtári rendezvények keretében kiállítást állítunk össze a beérkezett könyvötletekből. A könyvek a készlet erejéig kölcsönözhetők lesznek.
 
Szavazni lehet a Városi Könyvtár facebook oldalán @varosi.konyvtar.szszm hozzászólásban vagy üzenetben, illetve a könyvtárban személyesen.

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO