Kiemelt rendezvényeink


Révész Richárd Latin Jazz Quartet

Apácák

Ablakot nyitunk a világra

2022.12.05.

Ünnepi nyitvatartás

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy december 19-20. hétfőn és kedden a Városi Könyvtér és Közösségi Ház minden épülete és szolgáltatása a megszokott módon üzemel.
 
2022. december 21. szerda és 2023. január 2. hétfő között az Intézmény zárva tart, annak minden szolgáltatása szünetel.
 
Az első nyitvatartási nap 2023. január 3. kedd.
 
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és minden jóban, legfőképpen egészségben gazdag új évet kívánunk!
 
Lázár Gergő
igazgató

2022.12.03.

Karácsony hava

Kadlovics Martina: Szeretet ünnepe
 
„Karácsonykor minden út haza vezet.
Ilyenkor az ember szíve is megpihen.
Együtt lenni azokkal, kiket nagyon szeretsz,
ennél szebb az ünnep sem lehet.
 
Minden olyan szép és díszes,
csak úgy ragyognak a fények.
 
Szeretet és béke tölti be a szívedet,
mert akiket szeretsz, mind veled ünnepel.
Ünnepeljetek hát együtt, és békesség vegyen körül.
 
Vedd fel a legszebb ruhád, és mosolyogj,
hisz nem létezik annál szebb arc, melyik mosolyog.
Légy boldog mindig, ennél semmi sem fontosabb,
a szeretet a legszebb dolog, mit másoknak is odaadhatsz.”

 
Kedves Látogatóink!
 
November 27-én meggyújtottuk az első adventi gyertyát, mellyel kezdetét vette a karácsonyi készülődés. A december egyben az ünneplés hónapja is, hiszen ilyenkor minden szervező igyekszik kellemesen lezárni az évet, szeretettel megköszönni az egész éves részvételt, együttműködést. Programjaink is ebben a szellemben készültek el, amelyekre várunk mindenkit, aki szeretne velünk, nálunk ünnepelni, hangolódni a Karácsonyra és az Újévre.
 
November 27-től a Városi Galériában a Nádasdyak című Művészeti és Hely-, Kultúrtörténeti kiállítás várja a látogatókat. A szigetszentmiklósi Nádasdy család története rendkívül szerteágazó. Művészeti alkotásaik mellett városunk kulturális életére gyakorolt hatásuk is megismerhető lesz. A kiállítást, a családot és mozijukat érintő több évforduló teszi igazán aktuálissá ebben az évben ezt a tárlatot.
 
A Szigetszentmiklósi Kézimunkások Közhasznú Alapítványa november 29 – december 1. között Kézimunka kiállítással és vásárral készül.
 
December 3-án ellátogat a Miklósi Mikulás a Városi Könyvtár és Közösségi Házba, ahol a gyerekeket köszönti a Mesekocsi Színház előadása, A Csudálatos Mikulás.
 
Cinema Sziget Filmklub lesz december 5-én, ahol a Nagykarácsony című magyar romantikus vígjátékot vetítjük le. A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet: a karácsonyi felhajtást álszentnek, a műsort pedig idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.
Ebben a hónapban a Filmklub vendége: Scherer Péter színművész.
 
A Nemcsak Jazz Klub várja a régi és új tagjait december 9-én, pénteken. A hangulatról Révész Richárd Quartet gondoskodik. Vendégként Urbán Orsolya lép fel.
 
December 10-én színházi előadással zárjuk az évet, ahol az Apácák című zenés komédiát láthatjuk a Zente Ferenc Színház előadásában.
 
A családi ünneplés és pihenés után is számítunk Önökre az Újévben is!
 
Januárban megünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, és a Cinema Sziget Filmklub és az Életmódváltó Klub is visszatér.
 
Addig is Advent jegyében jó készülődést kíván a Városi Könyvtár és Közösségi Ház minden dolgozója!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO