Kiemelt rendezvényeink


Városi Sportnap

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja

Páratlan páros

2021.09.16.

Forgalomkorlátozás - Miklósi Mustra

A Városi Könyvtár és Közösségi Ház 2021. szeptember 18-án szervezi meg a Miklósi Mustra rendezvényét.
 
A program helyszíneként fog üzemelni, ezért lezárásra kerül a 2021. szeptember 16-án, csütörtökön 18.00 órától szeptember 19., vasárnap 16.00 óráig a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkoló (lásd az 1. térképen a sárga területet) valamint a Szent Erzsébet téri parkoló (lásd az 1. térképen a zöld terület).
 
A rendezvényhez kapcsolódóan forgalomkorlátozás is lesz.
 
A Városi Könyvtár és közösségi Ház előtti útszakaszon, a Szent Erzsébet téri téri körforgalomtól a Tököli úti csomópontig (lásd a 2. térképen piros színnel jelölve) korlátozva lesz a közlekedés az átmenő forgalom elől 2021. szeptember 18-án 05.00 órától szeptember 18-án este 24.00 óráig, azaz 19 órán keresztül.
 
Ebben az időszakban a Budapest Bank, a Posta valamint a Szent Erzsébet téri útszakasz mentén lévő parkolókban tilos lesz megállni, parkolni gépjárművel.
 
Ezúton is a gépjárművel közlekedőktől türelmet és megértést kérünk.

2021.09.14.

Kedves Olvasóink!

A gyermekkönyvtár szeptember 15-16-án (szerda-csütörtök) technikai okok miatt 11-16 óra között lesz nyitva.
 
A Miklósi Mustra rendezvény miatt a felnőtt és gyermekkönyvtár szeptember 18-án, szombaton zárva tart.
 
Megértésüket köszönjük!
 
A könyvtárosok

2021.08.27.

Itt van az ősz, itt van újra...

„Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.”
/Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra... részlet/

 
A nyári szünetnek vége, és mindenki folytatja az évet. Reméljük, hogy kedves látogatóink feltöltődve vágnak bele tanulmányaikba és munkájukba.
Szeptembertől sok program várja Önöket!
 
Szeretettel várunk mindenkit kerámia foglalkozásainkra, ami a felnőtteknek szeptember 1-től minden szerdán 18.00-19.30-ig tart, a gyerekekről se feledkeztünk meg, az ő foglalkozásaik szeptember 4-től minden szombaton 9.00-10.00-ig tartanak.
 
Az Életmódváltó Klub visszatér szeptember 5-én „Az isteni fejlődés következő lépcsője – Azaz hogyan éljük meg jól az őszi kihívásokat?” c. előadással, melyen az elsősorban az őszi és téli időszakot tekintjük át részletesebben, különösen kitérve azokra a fontos, erős időpontokra, amelyeknél "észnél kell lenni". Mire kell figyelni (mi lehet a zsákutca), mire kell tudatosnak lenni és hogyan (mire) lehet JÓL használni. Mi a titka, mik a trükkök, mik a megoldások? Előadó: Veres Mónika, asztrozófus.
 
A Baba-Mama Klub várja szeretettel Önöket szeptember 7-től minden kedden 10.00-12.00-ig.
 
A Cinema Sziget Filmklub új évadát indítja szeptember 10-én, pénteken. Évadunk fő témája az újrakezdés, a nem várt helyről érkező segítség. A 18.00 órakor kezdődő vetítésen a Swing c. magyar filmet láthatják.
Három elkeseredett, különböző korú nőt egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?
Vendég: Törőcsik Franciska színművésznő
A film előtt 17.30-tól a MELODIKA PROJECT Cinematique című akusztikus koncertjén klasszikussá vált filmzenék és filmzenévé lett klasszikusok hallhatóak egyedi hangszerelésben. Fellini, Kusturica, Chaplin, Ridley Scott vagy Almodovar filmjeinek népszerű dallamai szólalnak meg.
 
Szeptember 11-én a főzni szerető csapatokat várjuk a XVIII. Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyre a Kéktó Szabadidőparkba. A 6 legjobb halászlevet értékes nyereményekkel díjazzuk!


Szigetszentmiklósi Alkotókör hagyományos csoportos kiállításának megnyitója szeptember 20-án hétfőn lesz 18.00 órakor. Egészen október 15-ig megtekinthető.
 
Szeptember 21-én anyaotthon megsegítéséért Jótékonysági színházi előadásra várjuk Önöket a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Apád előtt ne vetkőzz című 1,5 órás előadás az Egyasszony alkotóitól. Nézői támogatójegy a helyszínen váltható.
 
Idén a Kultúrházak Éjjel-Nappal sorozatban részt veszünk az alábbi programokkal:
Nemcsak Jazz Klub, szeptember 24. pénteken 19.30-kor a Gyárfás István Trió & Molnár Enikő, szeptember 25-én, szombaton 19.30-kor Peet Project, Feat: Zolbert koncert várja a zene szerelmeseit.
A sorozat része még a Patak Fesztivál – ÚJ jövőKÉP című meghívásos kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitója, amely szeptember 25-től a Városi Galériában zajlik. A kiállítás megtekinthető október 30-ig.
Szeptember 25-én a Kéktó Szabadidőparkba hívjuk a sportolni vágyókat. A Városi Sportnapon változatos sport- és egészséges életmód programok, sportbemutatók, workshopok, várják a látogatókat.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO