Kiemelt rendezvényeink


Városi Pedagógus Nap

Kaktuszvirág

Nő a fókusz

2022.05.19.

Forgalomterelés - 2022. 05. 27-28.

Szigetszentmiklóson 2022. május 27-én és 28-án két rendezvény, a Hősök napi megemlékezés illetve a Varázslatos Gyermeknap zajlik a város két pontján, emiatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
 
- május 26-án csütörtök este 18.00 órától pénteken, május 27-én megközelítőleg 12.00 óráig a Kossuth Lajos utcában a Buga iskola kapujától a Hősi Emlékműig lezárásra kerülnek mindkét oldalon a parkolók, itt fent nevezett időszakban tilos lesz megállni és parkolni.
 
- május 27-én pénteken a hatóságok lezárják a Kossuth Lajos utcát az átmenő forgalom elől várhatóan 09.00 és 12.00 óra között.
Ebben az időben az utcából távozni a Petőfi utca irányába lehet, tehát ideiglenesen változik a forgalmi rend. (lásd a térképen)
 
- május 28-án szombaton 9.00 és 14.00 óra között a Szent Erzsébet tér – Bajcsy-Zsilinszky utca – Gyári út – Ifjúság utca útvonalon városnéző kisvonat fog közlekedni. A kisvonat lassabban és nehézkesebben közlekedik, mint az átlagos gépjárművek, emiatt a forgalomban résztvevőktől türelmet és megértést kérünk.
 
Ugyanezen a napon a gépjárművek elől le lesz zárva a Szent Erzsébet téren a Városi Könyvtár és Közösségi Ház felőli oldalon néhány parkoló, illetve a Posta és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkoló 14.00 óráig.
 
A május 27-én a forgalmat a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság és Szigetszentmiklós Város Önkormányzat Rendvédelmi Irodája fogja irányítani.
 
Ezúton is a lakosság és a közlekedésben résztvevők türelmét és megértését kérjük.

2022.05.09.

Jazzkívánságműsor 2. - teltház

Kedves Látogatóink!
 
Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemcsak Jazz Klub májusi koncertjére elővételben minden jegy elkelt.
 
Várjuk Önöket további programjainkra!

2022.04.28.

Májusi nyárra hangolódás

A Julianus naptárreform idején, ahogy a márciust Marsnak, az áprilist Venusnak, ugyanúgy a májust Juppiternek szentelték, s elnevezték „mensis Majus”-nak. A hozzáfűződő rituálék azonban a két termékenységi istennő kultuszához kapcsolódtak. Így például a római Maja istennőnek május elsején egy vemhes emsét (nőstény disznót) áldoztak ünnepélyes körmenet után, s ezt az emsét elnevezték „majalis”-nak. A középkorban az emseáldozat elmaradt, de maga az ünnepség mint „majális” fennmaradt.
 
Májusban már igazi jó időre is lehet számítani, sokkal szívesebben és gyakrabban tervezünk szabadtéri programokat. A Majális elkezd ráhangolni minket a kinti szórakozásra, időtöltésre. Nincs ez másként a hónap többi részét illetően sem, ahogy közeledünk a nyári hónapokhoz, egyre nagyobb várakozással és kedvvel vetjük bele magunkat a napsütötte programokba! Válogassanak rendezvényeink közül kedvükre e hónapban is!
A hónapot a szokásos Miklósi Majálissal indítjuk a munka ünnepén, ahol koncertekkel, játékokkal, sporttal pezsdítettünk fel minden kilátogatót.
Az édesanyákat köszöntjük ünnepi műsorral május 2-án az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében.
Továbbra is hódolunk a képzőművészetnek – Kónya Gyula tűzzománcművész zománckép, dísztárgy, ékszer kiállítása megnyitója lesz az Aula Galériában 3-án este 18.00-órakor.
A Baba-Mama Klub májusban 5 alkalommal, minden kedden 9:30-11:30 várja a kismamákat és kisbabákat.
Hallgasd Helyben! Könnyűzenei Klub következő fellépője Petruska dalszerző-énekes. Május 6-án, pénteken várjuk szeretettel a könnyűzene kedvelőit.
Tóth Pitya István grafikus- és festőművész Angyalok alkonya című kiállítás megnyitója május 13-án, pénteken 18.00 órakor lesz a Városi Galériában. A kiállítást június 29-ig tekinthetik meg.
A Cinema Sziget Filmklub egy magyar romantikus történelmi filmmel várja nézőit. Az Apró mesék c. film története szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak filmje sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér. A vetítés előtt közönségtalálkozó Szabó Kimmel Tamással, a film főszereplőjével. Május 20-án, pénteken 18.00 órakor várunk szeretettel mindenkit az évadzáró vetítésre.
 
Újabb koncerttel várja vendégeit a Nemcsak Jazz Klub május 27-én, ahol Sárik Péter Trió & Falusi Mariann: Jazzkívánságműsor magyarul 2. koncertjét élvezhetik.
Május 27-én Hősök Napján ünnepi megemlékezést tartunk városunk I. és II. világháborúban hősi halált halt katonáinak tiszteletére.
Május utolsó hétvégéjén a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni a Varázslatos Gyermeknap rendezvényünkkel. Nálunk senki nem unatkozhat: aszfalton rajzolunk, koncerteken szórakozunk, kézműveskedünk, játékosan ügyeskedünk, légvárban ugrálunk, és ha még ez sem lenne elég, kisvonatra pattanunk, hogy bejárjuk a város egyes szegleteit. A délelőtt folyamán fellép a Katáng zenekar, a koncerten való részvételhez előzetes jegyigénylés szükséges.
Mindezek mellett még változatos programokkal, meglepetésekkel, ajándékokkal várjuk a gyerekeket, családokat, május 28-án a Városi Könyvtár ás Közösségi Házba!
 
Júniusban is számos programmal kedveskedünk, úgy mint a Nemzeti Összetartozás Napja, Városi Pedagógus Nap, Tanévzáró koncert, a hónap második felében a Szabadtéri Színházi Hétvégével, amelyen a Budapest, Te!, Kaktuszvirág, és az Jöhetsz Drágám! című előadásokat láthatják.
 
Várjuk Önöket szeretettel!

2022.02.08.

Ádám Jenő Emlékház - zárva

Tisztelt Látogatóink!
 
Az Ádám Jenő Emlékház felújítás miatt nyár elejéig nem látogatható.
 
Köszönjük szíves megértésüket!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO