Kiemelt rendezvényeink


Városi Idősek Napja

Páratlan páros

Tragédiából lehetőség

2023.09.01.

Itt van az ősz...

„Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.” /Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra... részlet/

 
A nyári szünetnek vége, és mindenki folytatja az évet. Reméljük, hogy kedves látogatóink feltöltődve vágnak bele tanulmányaikba és munkájukba.
Szeptembertől sok program várja Önöket!
 
Szeptember 2-án Puha Ferenc festőművész HÍD AVATÁS 2.0 című rendhagyó kiállításának megnyitója és a művészről készült film ősbemutatója lesz. A kiállítás megtekinthető október 28-ig.
Szeptember 9-én a főzni szerető csapatokat várjuk a XX. Csepel-szigeti Halászléfőző Versenyre a Kéktó Szabadidőparkba. A 6 legjobb halászlevet értékes nyereményekkel díjazzuk!
 
Városunk hagyományőrző rendezvényére szeptember 16-án kerül sor a Szent Erzsébet téren. A Miklósi Mustrán idén is színes lesz a programkínálat. A délelőtti órákban Hurrá zenekar mesekoncertje nyitja meg a rendezvényt, őket követi Orosz Márkó és zenekara. Természetesen a Térzenéről idén is az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fúvószenekara gondoskodik. A délutáni színpadi műsorról helyi művészeti csoportok mint például az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Színjáték Musical osztálya gondoskodik. Utánuk Nyári Károly zenés kalandozásokra visz el bennünket, majd Simon Panna Bogi a Budapesti Operettszínház művészét hallhatják. Az estét Mészáros Árpád Zsolt műsora zárja. A színpadi előadások mellett különféle programokkal készülünk a látogatóknak: Kossuth Kertbarát Kör termésbemutatója, és a 90 éves Lakihegyi adótorony tablókiállítását láthatják a Helytörténeti Gyűjtemény jóvoltából. Városi Galériában megtekinthetik Puha Ferenc festőművész kiállítását. Az egész napos program díjmentesen látogatható.
A Baba-Mama Klub várja szeretettel Önöket szeptember 19-tól minden kedden 9.30-11.30-ig.
Idén a Kultúrházak Éjjel-Nappal sorozatban ismét részt veszünk az alábbi programokkal:
Nemcsak Jazz Klub, szeptember 22. pénteken 19.30-kor, a fellépők Hász Eszter Quintet, Mr Moodburn.
Mit lehet tudni a fellépőkről?
Hász Eszter Quintet. Repertoárjukban a saját szerzemények mellett jazz-örökzöldek, elektronikus zenei elemek, valamint népdal feldolgozás is megtalálható. A 2018-ban alakult formáció már számos hazai klubban és fesztiválon megfordult, tagjai közt két "Év fiatal jazz zenésze" verseny győztes is szerepel, az egyik közülük szigetszentmiklósi. Ezen az estén a 2022 decemberében megjelent, AQUA címet viselő, első saját lemezüket fogják bemutatni a közönségnek. Hász Eszter – ének, Vadász Gellért – altszaxofon, fuvola, Horváth Albert – zongora, Péter Tamás – basszusgitár, Varga Szabolcs – dob. Mr. Moodburn: A formáció világa fúziót képez a jazz a rock és különböző filmzenés ihletettségű műfajok között. Zenéjükben egyszerre találkoznak megkomponált és improvizált elemek. A zenekar tagjai (Mihalik Ábel – dob, Bubenyák Zoltán – billentyűk, Borbély Mátyás – basszusgitár) már sok neves produkcióban bizonyítottak, de itt kompromisszumok nélkül engedhetik szabadjára kreativitásukat. Jegyvásárlás és asztalfoglalás előzetesen ajánlott.
 
Szeptember 23-án a Kéktó Szabadidőparkba hívjuk a sportolni vágyókat. A Városi Sportnapon változatos sport- és egészséges életmód programok, sportbemutatók, workshopok, Ninja Exatlon pálya és látványos parkour bemutató várja a látogatókat.
Védőnői Szolgálat és Városi Könyvtár és Közösségi Ház közös programja a Szoptatás világnapja, amin különféle programokkal várjuk a legkisebbeket és szüleiket szeptember 28-án, csütörtökön.
 
Látogassanak ki programjainkra, várjuk Önöket szeretettel!

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO