Könyvbemutató
Gorbacsov titkai
„Könyvtárba mentem…”
 

Helyszín: Városi Könyvtár - tárgyaló terem
Időpont: 2021. november 20.  10:00 óra

Vendég: Zolcer János újságíró, a kötet szerzője

Beszélgetés a Gorbacsov titkai című könyv kapcsán.

A SZERZŐ:
Zolcer János 1956-ban született Csehszlovákiában, Ipolybalogon. A kassai ipariskolában érettségizett, majd újságíróként dolgozott. 1986-ban disszidált Nyugat-Németországba, Münchenbe. Ott megalakította a ZOLCER TV produkciós céget és 22 országban nyitott saját tudósítói irodákat. A cég által készített riportfilmek eljutottak a világ 60 országába. 2000-ben felkérte Mihail Gorbacsovot a Secrets of Power dokumentum filmsorozat riporteri, prezentátori szerepére. Éveken keresztül együtt járták a világot, meglátogatták a kor legnagyobb politikusait: George. H. W. Bush, II. János Pál, Helmut Kohl, Simon Peresz, Jasszer Arafat, Fidel Castro, Nelson Mandela, Hans-Dietrich Genscher…
A közös munkából egy 20 éve tartó, szoros barátság lett. Gorbacsov elvitte Zolcer Jánost a szülőfalujába, a dácsájába, a Kremlbe, nemzetközi utazásainak sok-sok színhelyére… Gorbacsov is többször járt Zolcer otthonában. A találkozásokból, utazásokból, a sok-sok közös élményből született meg a Gorbacsov titkai c. könyv. Jelenleg Budapesten él.
Egyik alapítója volt a RTL Klub és Duna Tv-nek.

A KÖNYV:
A könyv 2020 őszén jelent meg. A 2., bővített, sok színes fotót is tartalmazó kiadás 2021 tavaszán jött ki a nyomdából, és már készül a 3. kiadás is. A könyvhöz Gorbacsov írt előszót. A 36 fejezetből álló kötet hibridkönyv: a 470 nyomtatott oldalhoz tartozik még 270 oldal virtuális lábjegyzet, amelyet - akárcsak a 120 videót - a könyvben található QR-kódokról lehet leolvasni. Ezért a kötet hasznos lehet a diákoknak is, hiszen Gorbacsov és a kor a középiskolai tananyag része.

A belépés díjtalan.

Kapcsolattartó: Nagy Lili könyvtáros
Telefonszám: 06 24 530 980
Plakát: (420 kB)

Impresszum Adatvédelmi tájékoztató A változtatás jogát fenntartjuk intézményünk összes programjára. FEJLESZŐ TYCMO